Bourgondische ragoût

Bourgondische ragoût

Deze heerlijke Bourgondische ragoût kan je zowel in een braadpan of in een slowcooker maken. Op het fornuis kan je het in ongeveer 1,5 uur op heel zacht vuur gaar stoven, in de slowcooker in 6-8 uur op de lage stand of 3-4 uur op de hoge stand.

Bourgondische ragoût

Bourgondische ragoût

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Vlees
Keuken: Frans
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 483kcal

Ingrediënten

  • 750 gram riblappen
  • 1 sjalotje
  • 100 gram doorregen spek (bijvoorbeeld buikspek)
  • 200 ml rode wijn
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram zilveruitjes uit zuur (dus niet zoet-zuur!)
  • paar takjes verse tijm (of ½ theelepel gedroogde tijm)
  • 1 laurierblad
  • peper en zout

Instructies

  • Leg het vlees minimaal 1 uur voordat je het gaat gebruiken uit de koelkast zodat het op temperatuur kan komen. Als het heel warm weer is, dan kan dit korter zijn.
    Vlees buiten de koelkast op temperatuur laten komen
  • Als je een slowcooker gaat gebruiken, zet die dan alvast op de hoge stand om voor te verwarmen.
  • Maak het sjalotje schoon en snij in kleine stukjes.
  • Snij het spek in kleine blokjes. Als je een stuk buikspek gebruikt, gebruik dan het vetste deel van het spek voor dit gerecht.
  • Smelt de boter in een braadpan.
    Braadpan met gesmolten boter
  • Zodra de boter gesmolten is, de sjalot en spekblokjes toevoegen en het vuur wat lager zetten. Laat 5-10 minuten garen op matig vuur.
    Braadpan met sjalot en spekblokjes
  • Snij ondertussen de riblappen in blokjes.
  • Doe de gefruite sjalot en spekblokjes in de slowcooker of als je geen slowcooker gebruikt, zet ze dan apart in een met aluminiumfolie afgedekt schaaltje. Laat het vet zoveel mogelijk in de braadpan zitten.
    Uitgebakken spekblokjes met gefruite sjalot in een braadpan
  • Zet het vuur nu op hoog en voeg de in stukjes gesneden riblappen aan de braadpan toe. Bruin het vlees op hoog vuur.
  • Zodra het vlees rondom gebruind is, voeg je het vlees aan de slowcooker toe. Als je dit gerecht in de braadpan maakt, zet je het vuur nu lager en voeg je de sjalot en spekblokjes weer aan het vlees toe.
    Gebruind vlees in de slowcooker
  • Voeg de uitgelekte zilveruitjes toe.
    Braadpan met gebruind vlees en zilveruitjes
  • Voeg de tijm (blaadjes van de takjes afritsen), het laurierblad en de wijn aan de slowcooker of braadpan toe. Laat het vlees op laag vuur zo'n 1,5 uur garen of gaar het op de hoge stand in 3-4 uur in de slowcooker of in 6-8 uur op de lage stand van de slowcooker.
    Vlees met kruiden en wijn in slowcooker

Nutrition

Calorieën: 483kcal | Bruto koolhydraten: 4g | Eiwit: 30g | Vetten: 34g | Sodium: 347mg | Kalium: 644mg | Vezel: 1g | Vitamine A: 325IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 6mg | Vitamine B5: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 5µg | Vitamine C: 1mg | Vitamine D: 1µg | Vitamine E: 1mg | Vitamine K: 1µg | Calcium: 25mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 14µg | IJzer: 3mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 42mg | Fosfor: 318mg | Selenium: 25µg | Zink: 7mg | Netto koolhydraten: 3g | Macro Vetten: 69% | Macro Koolhydraten: 4% | Macro Eiwitten: 27%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.