Blinde vinken worden ook wel ‘kalfsrolletjes’ genoemd. Je kan ze natuurlijk kant-en-klaar bij je slager kopen, maar ze zijn ook makkelijk om zelf te maken.
Je maakt ze door een kalfslapje plat te slaan zodat het een egale dikte heeft en dit te vullen met kalfsgehakt. Je rolt het lapje dan op en bindt het dicht met een touwtje.

Ingrediënten
- 300 gram kalfslappen
- 100 gram kalfsgehakt
- 1/8 theelepel tijm en salie
- 0.5 citroen
- 100 gram roomboter
- 50 ml extra vierge olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Sla de kalflapjes plat en bestrooi ze dan met wat zout en peper. Kruid het gehakt met peper en zout en eventueel tijm en salie. Leg wat gehakt in de vorm van een worstje op een kalfslapje en rol de kalfslap dan op en bindt het dicht met een touwtje. Herhaal voor alle kalfslapjes.
- Verhit de boter en olijfolie in een braadpan op matig-hoog vuur. Zodra de boter gesmoten is, even doorroeren en dan de blinde vinken op hoog vuur aan alle zijden bruinen.
- Het vuur nu naar matig draaien en wat water toevoegen zodat je een paar centimeter water in de pan hebt. Voeg nu ook de halve citroen in schijfjes gesneden aan de pan toe. Laat op matig vuur 30 minuten zachtjes doorbakken. Voeg eventueel af en toe nog een scheutje water toe.
Nutrition
Calorieën: 438kcal | Bruto koolhydraten: 1g | Eiwit: 20g | Vetten: 40g | Sodium: 172mg | Kalium: 334mg | Vezel: 1g | Vitamine A: 310IU | Vitamine C: 7.2mg | Calcium: 21mg | IJzer: 1mg | Netto koolhydraten: 0g | Macro Vetten: 81% | Macro Koolhydraten: 1% | Macro Eiwitten: 18%