Ook al koop je schoongemaakte zeebaars, voor dat je de vis gaat vullen, wel even de buikholte goed schoonmaken met wat keukenpapier. Als je denkt dat er nog bloed en ingewanden inzitten kan je die er het makkelijkst met een lepel uithalen. Daarna de buikholte schoonspoelen onder de kraan en droog deppen. Je wilt namelijk geen bloed meer in de vis, want dan gaat de vis bitter smaken.
Gevulde zeebaars
Deze keer heb ik de vis gevuld met een mix van zongedroogde tomaatjes en kruiden. Dit is een heel lekkere combinatie. Als bijgerecht is ratatouille hierbij heel lekker, omdat daar de tomaat in terugkomt.
Ook al zijn deze vissen flink groot, ze zijn toch heel snel gaar. Hou dit dus goed in de gaten. Je wilt dat de vis makkelijk los komt van de graat, maar je wilt hem niet langer bakken dan echt nodig is.
Extra vetten
Je zou misschien denken dat vis altijd een logische keto keus is. Dit is niet zo, want vis is vaak laag in vet. Toch hoeft dit helemaal geen probleem te zijn, zolang je zorgt dat je een bron van extra vetten bij een visgerecht eet om de macro voor vetten te verhogen. Die bron van extra vetten kan een sausje zijn, maar het kan ook een ander bijgerecht of een dessert zijn.
Als je dit lastig vindt, dan kan het een optie zijn om lid te worden en de kant-en-klare weekmenu’s te gebruiken.
Gevulde zeebaars met tomaat en kruiden
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 1 kilo zeebaars (ongeveer 2 vissen)
- 25 gram zongedroogde tomaten
- 2 eetlepels keto paneermeel of gewoon amandelmeel
- 2 teentjes knoflook
- 5 gram salie blaadjes
- 3 gram tijm rits de tijmblaadjes van het steeltje af
- 0.25 theelepel gerookte paprika poeder
- 0.25 theelepel chili vlokken
- 4 eetlepels extra vierge olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180° celsius.
- Week de zongedroogde tomaatjes 5 minuten in een beetje gekookt water. Zodra de tomaatjes gehydrateerd zijn, ze uit het water halen en een beetje droog deppen met keukenpapier.
- Doe de tomaten nu in een klein bakje van een keukenmachine of staafblender.
- Pel de knoflook en hak de teentjes knoflook heel fijn. Was de kruiden en dep ze droog. Hak ze dan ook fijn.
- Voeg het paneermeel, de knoflook en de kruiden ook aan de kom toe. Pureer. Je moet een kruimelige mix krijgen.
- Wrijf de buitenkant en de binnenkant van de vissen in met peper en zout en olijfolie.
- Vul de vissen met de mix. Als je mix over hebt kan je ook de bovenkant van de vissen er mee insmeren.
- Leg ze in een ovenschaal in de voorverwarmde oven. Bak de vis voor 20-25 minuten totdat hij (net) gaar is.