Een heel lekkere en makkelijke gehakt-kerrieschotel. Je kan deze gehakt-kerrieschotel met bloemkoolrijst serveren, maar het is ook lekker met bloemkoolpuree.
Yoghurt en kerrie zijn een heel lekkere combinatie. Het is niet voor niks dat yoghurt vaak in Indiase gerechten gebruikt wordt. Niet alle yoghurt is even geschikt op het keto dieet. Hier kan je mijn yoghurt review lezen.
Gehakt-kerrieschotel
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Porties: 4 personen
Netto koolhydraten: 4g
Calorieën: 541kcal
Ingrediënten
- 600 gram rundergehakt
- 60 gram roomboter
- 1 rode ui
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 eetlepel platte peterselie
- 1 ei
- 150 ml yoghurt
- 0.125 theelepel peper
- 0.125 theelepel zout
Instructies
- Maak de ui schoon en snij in stukjes.
- Smelt de boter in een braadpan.
- Zodra de boter gesmolten is de ui en kerriepoeder toevoegen en 5 minuten op matig vuur laten fruiten.
- Voeg al roerende het gehakt toe en zet het vuur op matig-hoog. Bruin het gehakt aan alle kanten.
- Voeg nu peper, zout en koriander toe en eventueel een klein scheutje water.
- Laat met de deksel op de pan in 20 minuten gaar stoven op matig vuur.
- Klop het ei los en voeg dan de yoghurt toe. Meng door elkaar heen.
- Voeg een beetje van het warme vocht van het gehakt aan het ei-yoghurt mengsel toe.
- Nu het ei-yoghurt mengsel aan de braadpan toevoegen en het vuur op laag zetten. Roer even door en laat een paar minuten zachtjes doorkoken.
- Was de peterselie en hak of knip fijn. Strooi over de gehaktschotel voordat je gaat serveren.
Voedingswaarden
Calorieën: 541kcal | Bruto koolhydraten: 5g | Eiwit: 29g | Vetten: 45g | Sodium: 299mg | Kalium: 500mg | Vezel: 1g | Vitamine A: 534IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 6mg | Vitamine B5: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 3µg | Vitamine C: 4mg | Vitamine D: 1µg | Vitamine E: 1mg | Vitamine K: 22µg | Calcium: 56mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 25µg | IJzer: 4mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 36mg | Fosfor: 278mg | Selenium: 27µg | Zink: 7mg | Netto koolhydraten: 4g | Macro Vetten: 75% | Macro Koolhydraten: 4% | Macro Eiwitten: 21%