Deze Cajun kipschotel is heel snel klaar en makkelijk om te maken. Ik gebruik zelfgemaakte Cajun kruidenmix, maar je kan ook kant-en-klare Cajun kruidenmix gebruiken zolang er geen toegevoegde suiker of zetmeel in zit.
Ik gebruik in deze kipschotel redelijk klein gesneden kipfilet. Dit is dus heel snel gaar. Ik voeg verder geen uien of knoflook toe, want de Cajun kruidenmix bevat al uienpoeder en knoflookpoeder. Het meeste werk is de kipfilet en de paprika in stukjes snijden. Ik voeg verder een blikje tomatenblokjes met sap toe. Kies tomatenblokjes zonder toegevoegde suiker en met zo min mogelijk koolhydraten. Hier kan je mijn review van tomaten in blik vinden.
Cajun kipschotel
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 600 gram kipfilet
- 1 groene paprika
- 400 gram tomatenblokjes in blik
- 200 gram mascarpone
- 45 gram roomboter
- 2 eetlepels Cajun kruidenmix
Instructies
- Snij de kipfilet in niet te kleine stukken.
- Doe de helft van de Cajun kruidenmix bij de kipfilet en meng goed door elkaar heen.
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij in stukken.
- Verhit de boter in een braadpan.
- Zodra de boter gesmolten is, de kip toevoegen. Bruin de kip aan alle kanten op hoog vuur.
- Zodra de kip gebruind is, de paprika toevoegen.
- Voeg nu de tomatenblokjes met sap aan de braadpan toe. Zet het vuur lager en laat 10 minuten zachtjes koken.
- Voeg de mascarpone en de rest van de Cajun kruidenmix toe en maak in een dikke saus.
- Serveer de Cajun kip met bloemkoolrijst of konjac rijst.