Deze Hollandse garnalencocktail maak je met Hollandse garnalen. Deze garnalen zijn uit het wild, in de Noordzee, gevangen. Het zijn nogal kleine garnaaltjes. Deze garnaaltjes zijn grijzig roze. Dit komt omdat er geen kleurstof aan deze garnaaltjes is toegevoegd. Garnaaltjes die algen eten krijgen een mooie roze kleur door de astaxanthine in de algen. Astaxanthine is een krachtige anti-oxidant, met veel gezondheidsvoordelen, hier kan je daar meer over lezen.
Wilde garnaaltjes zijn gezonder en een bron van Omega 3 vetzuren. Ze passen dan ook heel goed binnen het keto dieet vooral als je ze combineert met een bron van vetten.
Heel veel garnalen zijn namelijk alleen maar mooi roze omdat ze kleurstof bevatten. Zo wordt aan gekweekte garnalen soms astaxanthine die uit aardolie producten wordt verkregen toegevoegd om ze mooi roze te krijgen.
Hollandse garnalen cocktail
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 100 gram Hollandse garnalen
- 2 eetlepels Whiskey Cocktailsaus
- 3 blaadjes kropsla
- 1 eetlepel krulpeterselie
Instructies
- Was de blaadjes sla en dep voorzichtig droog met keukenpapier. Verdeel de sla over een schaaltje.
- Schep de garnalen in het schaaltje op de sla.
- Verdeel wat van de saus over de garnalen en garneer met krulpeterselie.