Deze Whiskey cocktailsaus is zo gemaakt en natuurlijk niet alleen lekker in je garnalencocktail, maar ook heel geschikt als BBQ sausje of bij gourmetten. Kant-en-klare sauzen zijn bijna nooit geschikt op het keto dieet, want in verreweg de meeste sauzen zit suiker en/of andere vormen van koolhydraten (bijvoorbeeld suiker, gemodificeerd maïszetmeel en glucosestroop in.
Whiskey cocktailsaus of Marie Rose saus
Oorspronkelijk is dit een Engels recept, vandaar ook de toevoeging van de Worcestershire saus. Deze saus is vooral populair bij zeevruchten, zoals garnalen, maar veelzijdig genoeg om ook bij vlees of gevogelte te serveren. Als je een wat pittigere saus wil kan je ook een paar druppels tabasco toevoegen.
Whiskey cocktailsaus
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- ½ citroen
- 125 ml mayonaise
- 1 eetlepel Jumbo 50% minder suiker en zout tomatenketchup
- 0.5 theelepel Worcestershire sauce
- 1 eetlepel whiskey
- paar druppels Tabasco
- 2 eetlepels crème fraîche (optioneel)
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Pers de citroen uit.
- Meng de mayonaise, ketchup, Worcestershire sauce en whiskey door elkaar heen. Maak op smaak met het citroensap, Tabasco en peper en zout.
- Als je de saus te dun vind, kan je er eventueel crème fraîche doorheen roeren, gebruik dan wel iets minder citroensap.