Deze keto Croque Monsieur is lager in vet en relatief hoger in eiwit vergeleken met dit recept. Dit komt omdat ik geen gewone kaas maar Parmigiano Reggiano gebruik. Dit is een dure kaas en er wordt vooral met de geraspte kaas regelmatig gesjoemeld. Het is dus een goed idee om een stukje Parmigiano Reggiano te kopen en het zelf even te raspen.
Parmigiano Reggiano
Hier kan je meer lezen over Parmigiano Reggiano. Het is namelijk een heel bijzondere en heel gezonde kaas.
Serveer met wat sla
Croque Monsieur is ook heel lekker als een lichte lunch. Serveer je Croque Monsieur bijvoorbeeld met een handje sla, zoals rucola, jonge spinazie of jonge snijbiet. Je kan daar dan nog wat Parmezaanse kaas over heen raspen.
Keto Croque Monsieur met Parmezaanse kaas
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 3 eieren
- 2 eetlepels water
- 30 gram geraspte Parmigiano Reggiano
- 20 gram ham of Parma ham
- 0.5 eetlepel roomboter
- peper en zout
- sla (optioneel, om te garneren)
Instructies
- Klop de eieren met het water los in een kom, voeg wat zout en peper toe.
- Voeg de room en geraspte kaas toe en roer door elkaar heen.
- Smelt de boter op matig vuur. De boter mag niet bruin worden. Zodra de boter gesmolten is het vuur op laag zetten.
- Voeg de helft van het omeletmengsel toe aan de koekenpan en leg er dan direct de plak met ham op. Schenk nu de rest van het omeletmengsel over de ham en doe er dan meteen een deksel op.
- Laat 3-4 minuten op laag vuur bakken totdat de bovenkant stevig wordt.
- Laat de omelet op de deksel glijden om de omelet te keren. Doe de omelet dan weer terug in de koekenpan om nog 2 minuten op de andere kant te bakken (nog steeds op laag vuur), doe de deksel weer op de pan.
- Garneer eventueel met wat sla en krullen Parmezaanse kaas.