Blinde vinken worden ook wel ‘kalfsrolletjes’ genoemd. Je kan ze natuurlijk kant-en-klaar bij je slager kopen, maar ze zijn ook makkelijk om zelf te maken.
Je maakt ze door een kalfslapje plat te slaan zodat het een egale dikte heeft en dit te vullen met kalfsgehakt. Je rolt het lapje dan op en bindt het dicht met een touwtje. Het kalfsgehakt kan je bijvoorbeeld kruiden met tijm en salie.
Je gaart de kalfsvinken in een combinatie van roomboter en extra vierge olijfolie. Je kan eventueel tijdens het stoven een scheut witte wijn toevoegen.
Blinde vinken
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Porties: 4 personen
Netto koolhydraten: 2g
Calorieën: 592kcal
Ingrediënten
- 400 gram kalfslappen (kalfsschnitzels)
- 360 gram kalfsgehakt
- ⅛ theelepel tijm
- ⅛ theelepel salie
- 1 citroen
- 100 gram roomboter
- 50 ml extra vierge olijfolie
- peper en zout
- 100 ml witte wijn (optioneel)
Instructies
- Sla de kalflapjes plat en bestrooi ze dan met wat zout en peper.
- Meng het gehakt met de tijm en salie in een kom.
- Verdeel het gehakt in het juiste aantal porties en maak in de vorm van een balletje.
- Leg een plakje platgeslagen kalfsschnitzel neer. Vorm een portie kalfsgehakt in een worstje en leg op het plat geslagen kalfslapje. Rol het lapje op. Zet eventueel vast met een houten prikker of doe er wat keukentouw omheen om het tijdens het garen goed bij elkaar te houden.
- Verhit de boter en olijfolie in een braadpan op matig-hoog vuur.
- Zodra de boter gesmolten is, even doorroeren en dan de blinde vinken op hoog vuur aan alle kanten bruinen.
- De citroen goed wassen en dan in plakjes snijden.
- Het vuur nu naar matig draaien. Voeg nu ook de in plakjes gesneden citroen toe. Laat op matig vuur 20 minuten zachtjes doorbakken. Voeg eventueel een scheutje witte wijn toe.
- Haal de schijfjes citroen uit de braadpan. Serveer de kalfsrolletjes met de jus van boter en citroen.
Voedingswaarden
Calorieën: 592kcal | Bruto koolhydraten: 3g | Eiwit: 37g | Vetten: 46g | Sodium: 336mg | Kalium: 660mg | Vezel: 1g | Vitamine A: 634IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 14mg | Vitamine B5: 3mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 3µg | Vitamine C: 14mg | Vitamine D: 1µg | Vitamine E: 3mg | Vitamine K: 9µg | Calcium: 45mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 29µg | IJzer: 2mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 51mg | Fosfor: 401mg | Selenium: 16µg | Zink: 6mg | Netto koolhydraten: 2g | Macro Vetten: 72% | Macro Koolhydraten: 2% | Macro Eiwitten: 26%