Kip met olijven en pijnboompitten is een typisch Mediterraans gerecht. Het is lekker en kleurrijk. Je kan het met verschillende groenten of met een salade serveren. Keto rijst is natuurlijk ook een lekkere optie, ik zou dan voor saffraanrijst kiezen.
Olijven
Je maakt kip met olijven en pijnboompitten met groene olijven. Als je olijven koopt, kies dan olijven in extra vierge olijfolie of in water. Vaak worden olijven in zonnebloemolie verkocht. Dit is heel jammer, want zonnebloemolie is een zaadolie en die wil je juist vermijden op het keto dieet. Dus wat op zich een heel goed product is, olijven, wordt in iets wat helemaal niet gezond is gedaan.
Slowcooker
Je kan kip met olijven en pijnboompitten ook heel goed in de slowcooker maken. Bruin de kipkarbonade eerst even op het fornuis. Doe vervolgens alle ingrediënten behalve de pijnboompitten in de slowcooker en laat 4 uur op de hoge stand of 8 uur op de lage stand garen. Rooster de pijnboompitten voordat je gaat serveren en strooi ze over je kip met olijven.
Kip met olijven en pijnboompitten
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 500 gram kipkarbonades met vel
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 150 ml witte wijn
- 2 teentjes knoflook
- 1 takje rozemarijn
- 1 takje majoraan
- 400 gram tomatenblokjes uit blik (of in stukjes gesneden verse tomaten)
- 60 gram groene olijven
- 1 eetlepel pijnboompitten
- zout en peper
Instructies
- Verhit de olijfolie in een braadpan.
- Doe de kipkarbonade in de pan.
- Bruin de kipkarbonade aan alle kanten op een medium hoog vuur. Maak de knoflook schoon en hak in kleine stukjes. Doe in de pan en roer even door. Voeg ook de hele tak rozemarijn toe.
- Zodra de knoflook begint te kleuren, de majoraan en de wijn aan de pan toevoegen en het vuur lager draaien.
- Voeg zout en peper naar smaak toe en doe een deksel op de pan. Laat 30 minuten zachtjes doorkoken.
- Rooster de pijnboompitten een paar minuten in een koekepan, eventueel in een beetje olijfolie. Goed blijven roeren.
- Draai de kipkarbonade om en voeg nu de tomaten, olijven en pijnboompitten toe. Zet het vuur even wat hoger, zodat het weer gaat koken.
- Laat 15-20 minuten doorkoken op lager vuur, totdat de kip helemaal gaar is.