Meten en wegen om voortgang bij te houden

3. Meten

Op het keto dieet kan je goed en blijvend afvallen. Toch gaat het natuurlijk niet alleen maar om de kilo’s, maar vooral ook om je gezondheid.

Gezondheid

metabool syndroom: meet de omtrek van je middel

Vooral visceraal vet, dat is vet rond je organen (rond je lever), is slecht voor je gezondheid. Daar wil je dus graag vanaf. Het keto dieet kan je hiermee helpen.

Om te weten of je vet rond je organen hebt, kun je een echo laten maken, maar je kan het ook zelf meten door je middelomtrek regelmatig op te meten.

Er zijn ook weegschalen die je vetpercentage kunnen meten. Ik weet niet zeker hoe nauwkeurig dit is, maar als je toch een weegschaal wilt kopen, dan zou ik er ééntje kiezen die dit kan doen.

Motivatie

Een andere reden waarom het belangrijk is om regelmatig (dat is eens in de week of in de paar weken, dus niet elke dag!!!!) een aantal dingen op te meten, is dat het een goede manier is om voortgang bij te houden. Meet daarom regelmatig:

  • je gewicht
  • omtrek van je middel
  • dijbenen
  • polsen
  • nek
  • of je in ketose bent
weegschaal

Je zal namelijk merken dat de weegschaal soms niet beweegt, maar dat je wel degelijk centimeters rond je dijen, middel, polsen (horloge) en/of nek kwijtraakt. Dit zijn ook aanwijzingen dat het de goede kant opgaat. En je zal zien dat juist wanneer je niet verwacht dat de weegschaal ooit gaat bewegen je opeens bent afgevallen.

Als je lid bent van Keto-Recepten kan je de gewichtstracker gebruiken om deze gegevens in te voeren en je vooruitgang bij te houden. Je kan dan ook met de grafieken zien hoe je vooruit gaat. Je kan natuurlijk ook doelen instellen en bijhouden hoe je je voelt. Dit helpt met patronen herkennen en je leefstijl aanpassen. Stress en te weinig slaap kan gewichtsverlies belemmeren. Het kan namelijk je cortisol niveau in je bloed verhogen en daardoor kan je moeilijker in ketose blijven.

Foto’s

foto's om voortgang bij te houden

In de gewichtstracker kan je ook een aantal foto’s opslaan, ook dit helpt om je vooruitgang te bekijken. Niet iedereen verliest gewicht op dezelfde plaatsen. Soms verlies je eerst gewicht in je gezicht, voordat je het rond je middel verliest. Je kan niet kiezen waar je je gewicht verliest, het is zoals het is, maar als je een aantal foto’s hebt genomen, kan je wel de verschillen zien en dat is motiverend.

Alle gegevens die je in de gewichtstracker opslaat zijn natuurlijk privé en andere leden kunnen dit dus niet zien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.