Zelf koken

4. Kook je eerste keto maaltijd!

Je hebt je keuken opgeruimd, boodschappen gedaan en menu uitgeprint. Nu is het tijd om te beginnen met koken.

Kook extra!

Op het keto dieet kook je ’s avonds extra zodat je meteen je lunch voor de volgende dag klaar hebt. Dit bespaart je namelijk veel tijd en zorgt er voor dat je steeds voldoende verzadigd bent en niet tussendoor gaat snacken.

Het is dus wel belangrijk dat je de juiste hoeveelheid kookt. Je kan dit aanpassen in de menuplanner en ook op de boodschappenlijst. Dus stel je kookt voor jezelf, je partner en 2 kinderen en je wilt alleen lunch voor jezelf voor de volgende dag, dan zet je de hoeveelheden op 5 personen.

Doe je lunch in een goed afsluitbare lunchbox en zet in de koelkast.

Keto snacks

Als je nu gewend bent om echt de hele dag door te eten, dan zou je wel al een aantal eieren kunnen koken (8 minuten in kokend water) en die in de koelkast zetten, zodat je altijd een keto snack bij de hand hebt. Olijven, een avocado, een stukje Parmezaanse kaas of een stukje leverworst zijn ook goede opties als het echt niet anders kan.

Voordat je een snack gaat nemen is het wel een goed idee om eerst een 250 ml glas water te drinken en dan 20 minuten te wachten, als je dan nog steeds een enorme trek hebt neem je je snack. Het betekent waarschijnlijk wel dat je in de maaltijd die je hiervoor gehad hebt te weinig vet voor jouw energie behoefte had. Voeg in dat geval extra vet aan je maaltijden toe: extra boter, mayonaise, kruidenkaas (boursin) of een dip. Je hoort geen honger te lijden op het keto dieet.

Het kan ook zijn dat je uit gewoonte snackt, dan zal het helpen om extra water/groene thee/ kop drinkbouillon te drinken. Probeer jezelf bezig te houden met iets wat je leuk vindt. Vaak is de kans dat je gaat snacken uit verveling groot als je net met het keto dieet begint. Heb je altijd al een bepaalde TV serie of film willen zien, boek willen lezen of met een bepaalde hobby willen beginnen? Misschien is nu de juiste tijd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.