Keto ontbijt: Engelse muffins

12. Twee weken lang: ontbijt en lunch

Ik volg al sinds augustus 2016 het keto-dieet. De afgelopen tijd heb ik het aangevuld met intermittent fasting. Dus ik at rond 14.00u lunch en dan rond een uur of 19.00u avondeten en dan niks tot de volgende dag 14.00u. Dit beviel me prima en kostte me weinig moeite.

Toch blijkt uit dit onderzoek, dat het beter is om wel te ontbijten en ook te lunchen en dan vanaf 14.00u ’s middags te vasten tot ontbijt de volgende ochtend. Je kan natuurlijk wel water, zwarte koffie en thee zonder suiker drinken.

Dus zoals ze in het Engels zeggen, ‘Eat breakfast like a king, lunch like a prince and dinner like a pauper’. 

Mijn eigen ervaring

De eerste keer dat ik geprobeerd heb om twee weken lang ’s middags vanaf 14.00u tot ontbijt de volgende ochtend niet te eten, lukte het mij totaal niet.

Inmiddels ben ik extra gemotiveerd, want er is steeds meer bewijs dat deze manier van vasten autofagie extra versterkt. Het helpt je lichaam dus om kapotte cellen op te ruimen en dat is heel belangrijk om heel veel ziekten te vermijden.

Dit keer ga ik ’s avonds niet koken voor mijn man en dochter, dat maakt het namelijk te lastig. Ik kook ’s ochtends voor ze en dan hoeven ze het ’s avonds alleen op te warmen. Verder ga ik ’s avonds vroeg naar bed.

Ik vond het de eerste avond heel lastig. De volgende ochtend had ik totaal geen honger, dus ik dacht er even over om ontbijt maar over te slaan. Dat heb ik uiteindelijk toch maar niet gedaan, want daarom ging het denk ik de eerste keer mis.

’s Avonds op de vierde dag, vond ik het bij verre na het lastigst. Niet dat ik honger had, maar gewoon trek, veel trek. Ik vind het vooral ook heel saai om ’s avonds niet samen te eten. Samen eten is natuurlijk vooral ook iets sociaals. Uiteindelijk heb ik het negen dagen volgehouden. Het gaat dus de goede kant op, maar ik ben er nog niet. Ik wil nog steeds een keer de volle 14 dagen gaan doen.

Buikvet dieet

Mijn man heeft dit inmiddels succesvol gedaan en is helemaal van zijn vervette lever afgekomen! Deze manier van vasten is namelijk heel goed als je snel buikvet wilt verliezen. Juist buikvet verbranden is heel moeilijk. Op een keto dieet lukt het uiteindelijk wel, maar afhankelijk van je leeftijd, je geslacht en hoe actief je bent, kan het toch wel even duren. Dus deze manier van vasten zou je als een goed buikvet dieet kunnen beschouwen waarin je dus inderdaad in 2 weken van je buikvet af bent.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *