Wetenschappelijk onderzoek

Het is vaak moeilijk om te weten wat je nou wel of niet moet geloven als het om gezonde voeding gaat. 

Deels komt dit doordat iedereen van alles kan beweren op sociale media, maar deels komt het ook doordat veel onderzoek niet onafhankelijk is, maar gefinancierd wordt door belanghebbenden. Dit geldt trouwens niet alleen voor voeding maar ook voor medicijnen. 

Hier komt dan nog eens bij, dat het heel moeilijk is om aan te tonen dat bepaalde voeding gezond of ongezond is. Je kan dit namelijk alleen goed onderzoeken als je twee groepen hebt die helemaal hetzelfde zijn, behalve dan het eten van bepaalde voeding. Alleen dan kan je precies meten wat wel of niet door voeding veroorzaakt wordt.

In de praktijk is zulk onderzoek niet te doen. Je zou mensen in feite moeten opsluiten in een onderzoeksinstituut, want anders weet je nog steeds niet zeker wat ze precies wel of niet eten. Vroeger werd dit ook gedaan. Zulk onderzoek werd in gevangenissen of psychiatrische inrichtingen gedaan. Nu gebeurt dit gelukkig niet meer, want dit is onethisch. Het betekent echter dat onderzoek naar voeding tegenwoordig meestal gebaseerd is op vragenlijsten, waarin mensen aangeven wat ze (vaak gedurende de afgelopen jaren!) wel of niet en hoe vaak ze iets gegeten hebben. Het zal duidelijk zijn dat zulk onderzoek niet heel betrouwbaar is. 

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.