obesitas bij vrouwen

Obesitas grootste te voorkomen risico factor voor kanker bij vrouwen

Obesitas in plaats van roken

Volgens nieuw onderzoek van Cancer Research UK zal obesitas in 2043 de voornaamste te voorkomen oorzaak van kanker in vrouwen zijn. Nu is dat nog roken, maar het aantal vrouwen die rookt neemt geleidelijk af, terwijl het aantal vrouwen met obesitas stijgt.

Op dit moment is er een direct verband tussen roken en 12% van de soorten kanker bij vrouwen. Momenteel is er ook een direct verband tussen overgewicht en obesitas en 7% van soorten kanker bij vrouwen.

Roken neemt echter af onder vrouwen, terwijl er steeds meer vrouwen met overgewicht en obesitas kampen. Vandaar dat Cancer Research UK verwacht dat in 25 jaar tijd, overgewicht de grootste voorkombare oorzaak van kanker bij vrouwen zal zijn.

Al in 2035 is de verwachting dat 10% van kanker bij vrouwen (ongeveer 25000 vrouwen in het Verenigd Koninkrijk) kanker gerelateerd aan roken zullen krijgen, terwijl 9% (ongeveer 23000 vrouwen in het Verenigd Koninkrijk) kanker gerelateerd aan overgewicht zullen krijgen.

Daarmee wordt overgewicht dus een belangrijke factor als we kijken naar kanker bij vrouwen.

Soorten kanker

Soorten kanker die gelinkt worden met roken zijn: AML (acute myeloid leukaemia), longkanker, blaaskanker, darmkanker, baarmoederhalskanker, pancreas kanker, buikkanker.

Soorten kanker die gelinkt worden aan overgewicht bij vrouwen zijn: darmkanker, galblaas kanker, nierkanker, leverkanker, borstkanker, eierstokkanker, schildklierkanker.

Daarbij is het risico dat vrouwen kanker krijgen door overgewicht, veel groter als ze als kind al te zwaar zijn. Kinderen die te zwaar zijn, hebben een 5X zo grote kans dat ze als volwassene ook te zwaar zullen zijn.

Link naar het onderzoek van Cancer Research UK

Hier kan je een link naar het onderzoek vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.