meloenkomkommer

Deze speciale salade met meloenkomkommer kan je sinds kort ook in Nederland maken. Meloenkomkommers zijn bij de Jumbo verkrijgbaar.

Meloenkomkommers zijn een soort ronde komkommers. Ik kwam ze voor het eerst in de supermarkt in Italië tegen. Ze worden in Puglia geteeld en zijn heel populair in Italië. Ik dacht eerst dat het een nieuw soort groente was, maar ze schijnen al eeuwenoud te zijn. In Italië heten ze ‘Barattiere’.

Ze smaken als een kruising tussen komkommer en meloen en zijn iets zoeter, knapperiger en iets smaakvoller dan komkommer. In Nederland worden ze cumelo (cucumber en melon) genoemd. Ze zijn geel-groen en rond. Het vruchtvlees is stevig, fris en knapperig. De schil is niet lekker en de zaadjes ook niet.

Voor salade met meloenkomkommer voor 2 personen gebruik je één cumelo. Een schoongemaakte cumelo weegt ongeveer 300 gram. Ik heb geen voedingswaardes voor een cumelo kunnen vinden en heb de voedingswaarde daarom gebaseerd op die van een niet zo zoete meloen.

Salade met ronde komkommer (cumelo)

 • 300 gram meloenkomkommer (cumelo)
 • 50 gram cherry tomaatjes
 • 1.5 eetlepel extra vierge olijfolie
 • 1 theelepel citroensap
 • 1 theelepel verse munt
 • ⅛ theelepel peper
 • ⅛ theelepel zout
 1. Schil de meloenkomkommer en snij doormidden. Verwijder de zaadjes. 2. Haal het vruchtvlees uit de cumelo. Dit gaat heel makkelijk met een meloenlepeltje. 3. Was de muntblaadjes en haal ze van de steeltjes. Knip of snij ze in stukjes. 4. Was de tomaatjes en halveer ze. 5. Doe de cumelo stukjes, tomaatjes en munt in een kom en voeg de olijfolie, citroensap, zout en peper toe. Meng door elkaar heen.Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *