Anti-allergie

Steeds meer kinderen hebben last van een allergie. Dit kan een voedselallergie zijn of hooikoorts, stofmijtallergie, allergie voor huisdieren etc. Zowel bij volwassenen als kinderen nemen allergieën enorm toe. Allergie is op dit moment zelfs de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland!

Deze toename in allergieën wordt waarschijnlijk door een aantal verschillende factoren veroorzaakt. Erfelijkheid kan een rol spelen, maar er is ook steeds meer bewijs dat een verstoorde darmflora de kans op allergieën kan vergroten. De darmflora kan verstoord raken door het gebruik van anti-biotica, maar ook door suiker en toevoegingen aan onze voeding. Gelukkig kan een verstoorde darmflora vrijwel altijd ook weer hersteld worden. Gezonde, pure, onbewerkte voeding kan hier een belangrijke rol in spelen. 

Het keto dieet kan helpen om de darmflora te herstellen, want als je clean keto eet, eet je gezonde, pure voeding. Ook kinderen kunnen dus veilig keto maaltijden eten zolang je de hoeveelheid koolhydraten niet tot 20 gram per dag beperkt. Kinderen moeten namelijk niet langdurig in ketose komen en blijven, want ze zijn volop in de groei! Een uitzondering hierop is het medische keto dieet voor kinderen, maar dat is alleen geschikt als je kind medische begeleiding heeft.

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.