Lamsrack is een feestelijk gerecht en wordt in Nederland vooral met Pasen gegeten.
Lamsrack is afkomstig van de rug van het lam. Het vlees zit om de ribben en heeft een klein laagje vet. Een lamsrack met schoongemaakte botjes wordt ook wel frenched rack genoemd. Lamsrack is heel lekker met verse kruiden, vooral rozemarijn en tijm (Italiaanse manier) of met munt (Engelse manier).
Lamsrack gaar je in de oven tot een kerntemperatuur van 60 graden Celsius. Gebruik hiervoor een vleesthermometer. Je vlees is dan rosé en dat is het lekkerst.
Lamsrack
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Porties: 4 personen
Netto koolhydraten: 0g
Calorieën: 609kcal
Ingrediënten
- 800 gram lamsrack
- 2 takjes rozemarijn
- 1 eetlepel verse tijmblaadjes
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
Instructies
- Haal de lamsrack minimaal 1 uur voor dat je het gaat bereiden uit de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180° Celsius.
- Strip de rozemarijn en de tijm van de takjes af en hak heel fijn.
- Meng de olijfolie met de fijngehakte kruiden en smeer over de lamsrack.
- Doe de lamsrack in een ovenschaal en gaar in de voorverwarmde oven totdat de kerntemperatuur 60° Celsius is.
- Haal de lamsrack uit de oven en dek af met aluminiumfolie. Laat 15-20 minuten rusten, voordat je het serveert.
Voedingswaarden
Calorieën: 609kcal | Bruto koolhydraten: 1g | Eiwit: 21g | Vetten: 57g | Sodium: 82mg | Kalium: 303mg | Vezel: 1g | Vitamine A: 190IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 9mg | Vitamine B5: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 3µg | Vitamine C: 6mg | Vitamine E: 1mg | Vitamine K: 4µg | Calcium: 39mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 23µg | IJzer: 3mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 33mg | Fosfor: 204mg | Selenium: 25µg | Zink: 4mg | Netto koolhydraten: 0g | Macro Vetten: 85% | Macro Koolhydraten: 1% | Macro Eiwitten: 14%