Dit gerecht is snel, lekker en heel keto. Ik gebruik diepvries Alaska koolvis filets.
Dit is heel goedkope vis die door de toevoeging van de peterselie saus niet alleen heel veel extra smaak krijgt, maar zo ook hoger in vet komt en dat wil je op het keto dieet.
Alaska koolvis
Alaska koolvis, ook wel pollack genoemd, behoort tot de kabeljauwachtigen. Koolvis is heel neutraal in smaak. Een groot deel van alle koolvis wordt in visproducten, zoals vissticks, verwerkt.
De Alaska koolvis komt in het noorden van de Stille Oceaan voor. Het is een roofvis en eet bodemdieren, zoals krabben, en kleinere vissen. De Alaska koolvis is een goede bron van jodium en bevat ook wat Omega 3 vetzuren, maar aangezien het een magere vis is, bevat het niet zoveel Omega 3 als vette vissoorten. Een voordeel van de Alaska koolvis is echter dat het een wilde vis en dus niet een gekweekte vis is. Dit is in het algemeen beter voor onze gezondheid en minder belastend voor het milieu zolang er geen overbevissing plaatsvindt. Vooral in Alaska wordt hier heel goed opgelet.
Groente
Je kan verschillende groenten serveren bij dit gerecht. Ik kies vaak voor gestoomde broccoli.
Je kan ook kiezen voor boontjes, gestoomde bloemkool of natuurlijk een een salade.
Koolvisfilet in peterselie saus
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
Peterselie saus
- 100 gram jonge kaas
- 200 gram roomkaas
- 200 gram mascarpone
- 0.5 theelepel peper
- 2 eetlepels platte peterselie (ook steeltjes)
Koolvis
- 4 koolvisfilets
- 0.5 theelepel zout
Instructies
Peterselie saus
- Doe de mascarpone en roomkaas in een steelpannetje en verwarm op matig-hoog vuur. Snij de kaas in plakken en voeg aan het steelpannetje toe.
- Roer af en toe even door en voeg de peper toe.
- Was de peterselie en dep droog. Snij of knip in stukjes (hou een takje apart om mee te garneren). Gebruik de steeltjes ook, want juist die hebben veel smaak.
Visfilet koken
- Doe de visfilet met het zout in een pannetje met water en breng aan de kook. Je kan de visfilet eerst ontdooien en dan is hij nog sneller klaar, je kan ook de bevroren visfilet direct koken. Bevroren visfilet kook je in 8 minuten gaar.
Serveren
- Schenk wat saus over de visfilet en garneer met een takje peterselie. Serveer met een groente naar keuze, bijvoorbeeld gestoomde broccoli.