Deze komkommer-creme fraîche dip past goed binnen een ketogeen (keto) dieet. Als je een keto dieet volgt, beperk je het aantal koolhydraten dat je eet tot 20 gram per dag. Toch moet je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen en als die dus maar beperkt uit koolhydraten komen, waar komen ze dan wel vandaan?
Keto dieet: eet voldoende vetten
Het is niet de bedoeling dat je veel eiwitten gaat eten (dat is het Atkins dieet). De extra energie moet daarom uit vetten komen. Als je wilt afvallen is het doel dat je lichaam overtollig lichaamsvet gaat verbranden. Het is de bedoeling dat je van een ‘suikerverbrander’ verandert in een ‘vetverbrander‘.
Vooral in het begin gaat dat nog niet meteen gebeuren, want je lichaam moet omschakelen. Vooral in het begin is het daarom belangrijk dat je extra vetten eet. Bovendien, doordat je extra vetten eet zal je je minder hongerig voelen en kan je je dus veel beter aan dit dieet houden.
Eén van de manieren om extra vetten binnen te krijgen is via dips, zoals deze komkommer-creme fraîche dip. Een komkommer-creme fraîche dip is heel lekker bij vis of kipgerechten.
Komkommer-creme fraîche dip
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 0.5 komkommer
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel gedroogde munt
- ¼ theelepel zout
- 150 ml creme fraiche
- 100 gram mayonaise
Instructies
- Was de komkommer en dep droog. Rasp de komkommer met een grove rasp.
- Doe de komkommer in een zeef en duw met een lepel zoveel mogelijk water uit de komkommer.
- Sla met de zijkant van een groot mes op het teentje knoflook zodat je het velletje er makkelijk vanaf kan halen. Snij of hak het nu in kleine stukjes en voeg aan de komkommer toe.
- Strooi het zout over de komkommer en voeg de creme fraîche, mayonaise en munt toe. Meng alles goed door elkaar met een vork en zet het dan in de koelkast zodat de smaak verder kan ontwikkelen.