Deze kip spiesjes met Ras el Hanout zijn het lekkerste als je ze van te voren marineert met een mix van extra vierge olijfolie met Ras El Hanout. Ras El Hanout is een heel erg lekkere Marokkaanse kruidenmix. Ras el Hanout betekent ‘het beste van de winkel’. De mix is dus niet altijd en overal hetzelfde, want het ligt er maar net aan wat de handelaar op dat moment in zijn winkel heeft. Deze kruidenmix smaakt niet alleen ontzettend lekker, maar ruikt ook heerlijk.
Ras el Hanout heeft altijd veel smaak en is daarom ideaal om je kip mee te marineren. Vaak zit er een combinatie van paprika, komijnzaad, kaneel, kardemom, gember, foelie, nootmuskaat, piment, kruidnagel, etc. in.
Je kan Ras el Hanout natuurlijk zelf maken, maar je kan het ook kant-en-klaar van bijvoorbeeld Jonnie Boer (Euroma) kopen.
Grillpan
Ik maak deze gemarineerde kip spiesjes met Ras el Hanout in een grillpan. Maar je kan ze natuurlijk ook heel goed op de BBQ doen, dan krijgen ze nog meer smaak. Deze kipspiesjes met Ras el Hanout zijn natuurlijk warm heel lekker, maar je kan ze ook prima koud eten en dus meenemen als lunch.
Kipspiesjes met Ras el Hanout
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 200 gram kipfilet
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie
- 0.5 eetlepel Ras el Hanout
- paar takjes koriander (om te garneren)
Instructies
- Snij de kipfilet in niet te kleine stukken.
- Doe de kipfilet in een kom met de olijfolie en Ras el Hanout. Meng door elkaar heen. Als je tijd hebt zet het dan in de koelkast om te marineren. Maar je kan het ook al meteen maken.
- Verhit de grillpan op hoog vuur. Zodra de pan heel heet is leg je de stukken kipfilet in de pan.
- Na ongeveer 5 minuten (afhankelijk van hoe groot de stukken kipfilet zijn), keer je met een keukentang de stukken kipfilet om en laat je ze nog een minuut of 5 garen. Zet zo nodig het vuur iets lager.
- Doe de stukken kipfilet op stokjes en garneer met verse koriander.