Keto Mornaysaus (Kaas-bechamelsaus)

Deze keto Mornaysaus is een kaas-bechamelsaus. Deze saus is natuurlijk zonder bloem gemaakt, dus niet alleen ketogeen, maar het is ook een glutenvrije Mornaysaus. Het is supersimpel en heel lekker. Hij is bovendien zo klaar.

Ideaal dus om van een recept wat misschien wat saai is, wat leuks te maken. Bovendien, door deze saus toe te voegen, maak je je maaltijd net wat voedzamer.

Welke kaas:

Oorspronkelijk werd deze saus gemaakt met gruyère, maar het is ook heel lekker met Parmezaanse kaas. Je wilt het liefst een kaas met veel smaak.

Welke gerechten?

Ik serveer deze saus bij witlof in ham gewikkeld, al dan niet in de oven. Het is ook lekker over gekookte of gestoomde bloemkoolroosjes of bij visgerechten.

Kaas-béchamelsaus

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Warme saus
Keuken: Frans
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 328kcal

Ingrediënten

  • 140 ml room
  • 70 ml mascarpone
  • 100 gram volle roomkaas
  • 60 gram Gruyere kaas
  • 0.25 theelepel nootmuskaat
  • snufje peper

Instructies

  • Rasp dekaas of snij met de kaasschaaf een aantal plakken af.
  • Doe vervolgens alle ingrediënten in een steelpan. Verwarm de pan op matig vuur en blijf goed roeren.
  • Zodra de kaas gesmolten is, is de saus klaar.
  • Als je graag een helemaal witte saus wilt, gebruik witte peper en niet zwarte peper (zoals op de foto) .

Notities

Nutrition

Calories: 328kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 8g | Fat: 32g | Saturated Fat: 16g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 4g | Cholesterol: 69mg | Sodium: 131mg | Potassium: 43mg | Fiber: 0.04g | Sugar: 1g | Vitamin A: 15% | Vitamin C: 0.02% | Calcium: 20% | Iron: 2%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *