Engelse fish pie

Engelse fish pie

Engelse fish pie (visserstaart) is een traditioneel Brits ovengerecht. Je maakt deze pie meestal met witte vis (bijvoorbeeld kabeljauw, schelvis of heilbot) in een witte saus en doet hier een laag puree bovenop.

Keto fish pie

Je kan deze keto fish pie met laagjes gekleurde vis maken, bijvoorbeeld door zalm en kabeljauw te gebruiken of gewoon met één soort vis. De witte saus maak je met verschillende soorten kaas en geef je extra smaak door platte peterselie toe te voegen. De aardappelpuree vervang je door bloemkoolpuree.

Engelse fish pie

Engelse fish pie

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Vis
Keuken: Engels
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 732kcal

Ingrediënten

Gepocheerde vis

  • 600 gram visfilet (kabeljauw, koolvis, zalm, etc) (Als je diepvries visfilet gebruikt, ontdooi het dan eerst – het maakt niet uit wat voor vis je gebruikt)
  • 1 laurierblaadjes
  • peper en zout

Witte saus met peterselie

  • 200 gram roomkaas
  • 100 gram plakken jonge kaas
  • 50 gram roomboter
  • 15 gram platte peterselie

Bloemkoolpuree

  • 600 gram bloemkoolroosjes
  • 60 gram roomboter
  • 100 gram plakken jonge kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175° Celsius.
  • Leg de platte peterselie in een bakje met koud water.
    Peterselie in koud water leggen
  • Breng een ruime pan met water en een snufje zout, geplette peperkorrels en het laurierblad aan de kook. Zodra het water goed borrelt, zet je het vuur wat lager. Je wilt het water net tegen de kook aanhouden. Leg de visfilets in de pan met water en laat ze in 5 minuten zachtjes garen.
    Als je diepvries filets gebruikt, zorg dan dat je vooraf je visfilets ontdooid hebt.
    Pocheer de visfilets in een pan met kokend water
  • Doe de bloemkoolroosjes in een pan met water en kook ze gaar. Ze zijn gaar als je er makkelijk met een vork in kan prikken.
    bloemkoolroosjes koken
  • Doe de roomkaas, roomboter en de plakken jonge kaas in een steelpan en laat op matig vuur smelten.
    peterselie saus maken
  • Laat de peterselie uitlekken en knip in stukjes. Roer door de saus heen. Zet het vuur uit en doe de deksel op de pan.
    Peterseliesaus
  • Giet de bloemkool af en pureer de bloemkool met een staafblender. Voeg de boter toe en meng goed door elkaar heen.
    Bloemkoolpuree maken
  • Vet één grote of meerdere kleine ovenschaaltjes in met wat roomboter. Leg de visfilet in de ingevette ovenschaal.
    Visfilet in ingevette ovenschaal leggen
  • Bedek de vis met de peterseliesaus.
    Bedek de visfilet met de peterseliesaus
  • Doe nu een dikke laag bloemkoolpuree over de saus.
    Een dikke laag bloemkoolpuree in de ovenschaal doen
  • Bedek de bloemkoolpuree met plakken jonge kaas.
    Bedek met plakken jonge kaas
  • Laat de kaas smelten. Zodra de bovenkant van de fish pie goudbruin is, is hij klaar.
    Zodra de kaas gesmolten is en goudbruin is is de fish pie klaar

Nutrition

Calorieën: 732kcal | Bruto koolhydraten: 10g | Eiwit: 45g | Vetten: 57g | Fiber: 3g | Netto koolhydraten: 7g | Macro Vetten: 70% | Macro Koolhydraten: 5% | Macro Eiwitten: 25%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.