involtini

Involtini (zonder zuivel)

Deze involtini bevat geen kaas en boter en is daardoor lager in vet, maar bevat nog steeds ruim voldoende eiwitten.

Gewichtsplateau of verkeerde macro’s

Dit is dan ook een goed gerecht als je het keto dieet al langer volgt en in staat bent om je eigen lichaamsvet te verbranden om aan energie te komen. Je zal namelijk merken dat je macro’s en je energiebehoefte veranderen als je het keto dieet al langere tijd volgt. Je voelt je bijvoorbeeld veel minder hongerig. Het kan ook zijn dat je ondanks dat je in ketose bent niet afvalt, je hebt dan misschien een gewichtsplateau bereikt of je macro’s kloppen niet. In dat laatste geval kan één van de oorzaken zijn dat je te veel vet via je voeding binnenkrijgt en er dus geen noodzaak is voor je lichaam om eigen lichaamsvet te verbranden om aan energie te komen.

Als je echter net met het keto dieet begonnen bent, dan is deze involtini met boter en kaas geschikter.

Koemelkallergie of lactose intolerantie

Deze involtini zonder zuivel is natuurlijk ook geschikt als je een lactose intolerantie hebt of een koemelkallergie hebt.

involtini

Involtini (zonder zuivel)

No ratings yet
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: 15 minuten maaltijd, Gevogelte
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen
Netto koolhydraten: 0g
Calorieën: 308.88kcal

Ingrediënten

  • 500 gram kippendijtjes zonder bot en zonder vel
  • 90 gram Parma ham
  • 30 ml extra vierge olijfolie

Instructies

  • Leg de kippendijtjes op een snij plank en bedek ze meteen stevig plasticzakje (vrieszakje) of 2 lagen keukenfolie. Sla ze nu zo goed mogelijk plat met een vleeshamer/deegroller/glazen pot. Het liefst wil je dat ze egaal zijn en ongeveer 1 cm dik.
    Kippendijtjes goed platslaan
  • Bestrooi de kippendijtjes nu met wat peper en zout.
    Op smaak maken met peper en zout
  • Bedek elk kippendijtje vervolgens met een plak Parmaham.
    Kippendijtjes met parmaham en kaas
  • Rol de kippendijtjes nu op en zet vast met een saté prikker.
    Oprollen met sate prikker
  • Doe deolijfolie in een braadpan en verhit op hoog vuur. Leg de kippendijtjes voorzichtig in de pan.
    Braad aan in braadpan
  • Bruin de kippendijtjes door ze een beetje te draaien. Je kan ze niet helemaal bruinen vanwege de saté prikker maar dat geeft niet. Doe vervolgens een scheutje kokend water in de pan. Je wilt ongeveer 1-2 cm water in de pan hebben.
    scheutje water erbij
  • Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten op matig-laag vuur gaar stoven. Check af en toe dat het niet droog kookt.
    Gaar stoven met deksel op de pan

Voedingswaarden

Calorieën: 308.88kcal | Bruto koolhydraten: 0.29g | Eiwit: 26.91g | Vetten: 21.57g | Netto koolhydraten: 0g | Macro Vetten: 64% | Macro Koolhydraten: 0% | Macro Eiwitten: 36%

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.