Insalata Capricciosa – dit recept heb ik van een lunchroom in een parkje in Viareggio. Het is een heerlijk frisse en makkelijke salade! En het past prima in een keto, koolhydraat-arm en glutenvrij dieet.
Insalata Capricciosa
Insalata Capricciosa betekent ’twijfelachtige salade’. Hoe het aan die naam komt weet ik niet, maar volgens mij bestaan er heel veel totaal verschillende recepten voor deze salade.
Deze versie is super makkelijk en lekker. Het ziet er ook mooi uit. Het is zo klaar, je hoeft namelijk alleen een paar eieren te koken of je kan natuurlijk ingemaakte eieren gebruiken. Je kan deze salade ook prima van te voren maken en in de koelkast bewaren.
Lichte maaltijd, gezonde lunch, ook om mee te nemen
Het zal veel makkelijker zijn om je aan het keto-dieet te houden, als je je eigen lunch meeneemt naar school of werk. Insalata Capricciosa kan je ook heel goed meenemen naar school of werk. Maak wat extra en doe het in een goed afsluitbare lunchbox.
Insalata Capricciosa
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 50 gram rucola
- 50 gram gemengde salade
- 200 gram tomaten
- 4 eieren
- 200 gram tonijn in vleugje water
- 60 gram zwarte olijven
- 4 eetlepels extra vierge olijfolie
- 2 eetlepels azijn
- ⅛ theelepel grofgemalen peper
- ⅛ theelepel zout
Instructies
- Breng een steelpan met water aan de kook. Zodra het water kookt de eieren er in leggen en 8 minuten laten koken.
- Was de rucola en gemengde salade. Doe in een kom met koud water en ijsblokjes en laat staan terwijl je de andere ingrediënten klaar zet.
- Was de tomaten en snij in plakjes.
- Laat de olijven uitlekken.
- Laat indien nodig de tonijn uitlekken. Als je tonijn in een vleugje water hebt, hoeft dit niet.
- Maak een dressing van de olijfolie, azijn, peper en zout. Meng door de salade heen.
- Pel de eieren en snij elk halve ei in drie langwerpige plakken.
- Leg een laag gemengde sla met rucola op elk bord. Leg hier stukken tonijn, olijven, eieren en plakjes tomaat op.