Misinformatie over het keto dieet

Hoe gezond is het keto dieet?

Hoe gezond is het keto dieet?

Als je veel artikelen en talkshows mag geloven, kan je het keto dieet maar beter niet volgen.

Ik doe het keto dieet nu al meer dan twee jaar en voel me beter dan ooit. Ik kan daarom op mijn eigen ervaring afgaan en met mijn hand op mijn hart zeggen dat het voor mij werkt.

Misinformatie van journalisten maar ook van artsen!

Ik vind het alleen heel erg jammer dat door slechte journalistiek en misinformatie ook van artsen, mensen die waarschijnlijk ook baat bij het keto dieet zouden kunnen hebben nu de kans niet krijgen.

Het helpt sowieso al niet dat de medische sector niet veel belangstelling heeft om naar levensstijl en dieet te kijken om mensen beter te maken.

Het schijnt dat de meeste artsen (een paar uitgezonderd) liever medicijnen, met alle bijwerkingen vandien, voorschrijven of behandelingen waarvan het ondertussen helemaal duidelijk is dat ze niet werken.

Bovendien weet je tegenwoordig nooit hoe het met de betrouwbaarheid, integriteit van artsen, journalisten, programma makers zit. Zijn ze onafhankelijk of worden ze betaald door een bepaalde lobbiegroep of industrie. Krijg je als patiënt onafhankelijke informatie of een als neutraal verpakte verkoopboodschap? Als je het nog niet gezien hebt, dan is ‘Killing for Profit’,  een interessante presentatie van Dr. Aseem Malhotra en Prof dr. Hanno Pijl, over medicatie en procedures die patiënten schaden maar wel veel winst opleveren en dus gewoon dagelijks uitgevoerd worden, aan het Europese parlement.

Het is dus niet vreemd dat er veel tegenstanders van het keto dieet zijn. Er valt namelijk voor de voedingsindustrie en de farmaceutische industrie niet veel aan te verdienen. Mochten veel mensen dit dieet gaan volgen dan heeft het enorme implicaties voor hun winst. Laten we eerlijk zijn, niet iedereen is er bij gebaat als mensen gezonder worden!

Wie heeft waar baat bij?

Het lijkt mij dat we toch wel kunnen stellen dat ons huidige dieet nou niet bepaald één groot succesverhaal is!

Er komen steeds meer mensen met overgewicht en zelfs morbide obesitas bij. Bovendien nemen de zogenaamde ‘welvaartsziekten’, kanker, diabetes type 2, metaboolsyndroom, etc. enorm toe. Het is zelfs zo dat de levensverwachting voor het eerst weer aan het afnemen is.

Toch hebben zowel de voedingsindustrie en de farmaceutische industrie hier natuurlijk direct baat bij. Het leidt namelijk tot hogere winsten.

Het is dus eigenlijk totaal niet vreemd dat er weinig interesse is om mensen door veranderingen in levensstijl en voeding gezonder te maken. Ik denk ook helemaal niet dat dit een complot ofzo is, het is juist heel openlijk.

Bronnen van onjuiste informatie en uitleg waarom het onjuist is

Op deze pagina kan je artikelen vinden die onjuistheden over het keto dieet verspreiden en een uitleg waarom ze onjuist zijn. Ik ga hiervoor een aantal bronnen gebruiken, want ik kan dit natuurlijk niet allemaal zelf. Al is het maar omdat het gigantisch tijdrovend is.

Deze pagina wordt daarom minimaal 1x per week ge-update.

Mocht je informatie hebben, waarvan jij denkt dat het hier ook thuishoort, neem dan alsjeblieft contact met mij op!

Countering Keto Misinformation door de Charlie Foundation

Hier kan je hun pagina vinden met links naar artikelen over het keto dieet die onjuiste informatie bevatten en hun uitleg waarom dingen wel of niet kloppen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.