Groene asperges in ham met Bechamelsaus is heel snel klaar en kan prima als hoofdmaaltijd gegeten worden. De Bechamelsaus zal voor een gevoel van verzadiging zorgen.
Groene asperges hoef je niet te schillen en ze koken veel sneller gaar dan witte asperges. Hier kan je een soortgelijk recept voor witte asperges vinden. Groene asperges groeien boven de grond, witte asperges groeien onder de grond.
Kies voor verse asperges
Asperges zijn het lekkerst als ze bijtgaar en knapperig zijn. Het is daarom een goed idee om asperges op de dag dat je ze koopt te eten. Bewaar ze niet te lang in de koelkast, want dan gaat de smaak echt achteruit.
Mocht je toch iets oudere asperges hebben, dan kan je het onderste stukje (2 cm) er af snijden en ze rechtop 30 minuten in een bakje koud water zetten. Ze kunnen dan water opzuigen en worden weer iets knapperiger. Voordat je ze dan gaat koken, snij je de onderste 4 cm af. Let goed op dat je ze niet te lang kookt, want slappe groene asperges zijn veel minder lekker.
Groene asperges met ham
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
Asperges in ham
- 800 gram groene asperges
- 300 gram York ham
- 8 eieren
- 0.25 theelepel zout
Bechamelsaus
- 200 gram roomkaas (Viking of Milsa)
- 200 gram mascarpone
- 125 ml slagroom
- 150 gram kaas Kies een kaas die je lekker vindt. Je kan de kaas raspen of in plakken snijden.
- 0.25 theelepel nootmuskaat
- 0.25 theelepel witte peper
Instructies
Eieren koken
- Breng een pan met water aan de kook (leg een deksel of bord op de pan zodat het water sneller kookt). Zodra het water kookt, leg je de eieren er voorzichtig in en kook je de eieren 8 minuten zodat ze hardgekookt zijn.
- Zet de pan met hardgekookte eieren onder de koude kraan. Zodra je de eieren makkelijk kan vasthouden, pel je ze en snij je ze in stukjes.
Asperges koken
- Snij de onderste 2 cm van de asperges af en leg ze of zet ze rechtop in een pan met water. Voeg het zout toe en kook de asperges in 3-5 minuten bijtgaar. De kooktijd is afhankelijk van de dikte van de asperges.
- Zodra de asperges bijtgaar zijn, haal je ze voorzichtig uit de pan zodat de toppen niet beschadigen en laat je ze in een zeef of een vergiet even uitlekken.
Bechamelsaus
- Doe alle ingrediënten voor de Bechamelsaus in een steelpannetje en verwarm op matig-hoog vuur. Roer af en toe even door. Zodra de kaas gesmolten is, is de saus klaar.
Opdienen
- Je kan of elke asperge in een plakje ham wikkelen of 2-3 asperges samen in een plakje ham wikkelen. Strooi dan de in stukjes gesneden eieren over de asperges heen. Serveer met de Bechamelsaus.