Dit gerecht kan je eten op een keto dieet, zolang je zorgt dat je andere maaltijden op die dag heel laag in koolhydraten zijn. Als je dit gerecht graag wilt eten en de hoeveelheid koolhydraten iets verlagen, dan kan dat als volgt:
- kies groene paprika’s
- serveer met konjac rijst in plaats van bloemkoolrijst.
Een kleurrijk gerecht
Je hoeft natuurlijk niet allemaal dezelfde kleur paprika’s te gebruiken. Je kan het zo kleurrijk maken als je zelf wilt. Al is het wel zo dat groene paprika’s minder koolhydraten bevatten dan rode, oranje en gele paprika’s. Het helpt wel om paprika’s te kiezen die en beetje stevig kunnen staan. Als je paprika’s hebt die niet stevig staan, snij dan een schijfje van de onderkant af en doe dat binnenin de paprika. Zo maak je een vals bodempje.
Neem de tijd
Dit is geen snel gerecht. Neem de tijd om je gehakt goed te bruinen en zodra de tomaten en kruiden zijn toegevoegd laat het dan ook echt even een tijdje pruttelen. Het gehakt heeft dan de tijd om de smaak van de kruiden op te nemen en dat is echt veel lekkerder!
Het liefst takjes verse kruiden
Als het kan, gebruik dan takjes verse kruiden. Je kan die namelijk makkelijk uit het gehakt halen als je de paprika’s gaat vullen. Als je geen verse kruiden hebt, gebruik dan 0.5 theelepel gedroogde tijm en 0.5 theelepel gedroogde majoraan of oregano.
Gevulde paprika's met keto rijst
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
Gevulde paprika's
- 4 paprika's
- 350 gram half-om-half gehakt
- 100 gram middelgrote tomaten
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 0.25 theelepel nootmuskaat
- paar takjes tijm
- paar takjes majoraan
- 1 laurierblaadjes
- 75 ml extra vierge olijfolie
Bloemkoolrijst
- 100 gram roomboter
- 500 gram bloemkool
Instructies
Gevulde paprika's
- Verwarm de oven voor op 175° celsius.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snij ze in kleine stukjes.
- Verhit de olijfolie in een braadpan op hoog vuur. Zodra de olie heet is, de ui en knoflook toevoegen en het vuur lager draaien naar matig-hoog. De ui en knoflook moeten zachtjes fruiten totdat ze zacht worden.
- Was de kruiden en dep droog. Als je takjes verse kruiden hebt, hou de takjes dan heel. Je kan ze later dan makkelijk verwijderen.
- Voeg het gehakt aan de ui en knoflook toe en breng op smaak met peper en zout. Bruin het gehakt aan alle kanten.
- Was de tomaten en dep droog. Snij de tomaten doormidden en snij de steeltjes eruit. De tomaten dan in kleine stukjes snijden.
- Zodra het gehakt gebruind is, de tomaten, verse kruiden en nootmuskaat toevoegen. Laat dit een minuut of 10 op een laag vuur zachtjes pruttelen.
- Was de paprika's en dep droog. Snij nu het kapje van de paprika's af. Snij niet te dun, want het kapje moet heel blijven (dus snij op ongeveer 3 cm van het steeltje gezien). Haal dan de zaadlijsten uit de paprika's en spoel ze zonodig schoon, zodat alle zaadjes eruit zijn.
- Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en zet de paprika's in de ovenschaal. haal de takjes kruiden en het laurierblad uit het gehakt. Vul de paprika's met het gehaktmengsel en doe het kapje weer op de paprika's.
- Bak de gevulde paprika's 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
Bloemkoolrijst
- Terwijl de paprika's in de oven zijn, de bloemkool schoonmaken. De bladeren kan je bewaren om later te bakken.
- Snij de bloemkool in stukken zodat hij in de keukenmachine past of rasp met de hand.
- Zodra de paprika's bijna klaar zijn (nog een minuut of 5 moeten bakken). De boter in een ruime pan verhitten op hoog vuur, maar niet bruin laten worden. Zodra de boter gesmolten is, de bloemkoolrijst toevoegen en regelmatig doorroeren. De bloemkool is in een paar minuten bijtgaar.