Eén van de allermakkelijkste en snelste keto recepten is gevulde vleeswaren. Je kan de vleeswaren met verschillende roomkaas vullingen maken. De roomkaas zorgt ervoor dat dit gerecht voldoende gezonde vetten bevat en niet te hoog in eiwitten wordt. Bovendien zal je je hierdoor eerder verzadigd voelen.
Lekker als partyfood of lunch
Allemaal verschillende soorten vleeswaren met een aantal verschillende roomkaas vullingen zien er heel feestelijk uit. Voor dit recept heb ik alleen kip en rund gebruikt. Maar in principe kan je elke soort vleeswaren dat stevig genoeg is om op te rollen gebruiken.
Ik vraag de slager daarom om de plakjes rosbief en rookvlees ietsje dikker dan normaal te snijden, want zo breken ze niet als je ze oprolt.
Welke roomkaas
Kies voor een roomkaas die laag in koolhydraten en natuurlijk hoog in vetten is. Dit zijn vaak de goedkopere roomkazen. De duurdere roomkazen bevatten bijna altijd meer koolhydraten. Kijk dus op de verpakking en kies een roomkaas met zo min mogelijk koolhydraten.
Hier kan je mijn review van verschillende merken roomkaas vinden. Je kan natuurlijk ook je eigen kruidenkaas maken en je vleesrolletjes daarmee vullen.
Gevulde vleesrolletjes (zonder varkensvlees)
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 75 gram runderrookvlees
- 75 gram rosbief
- 75 gram rundersalami
- 50 gram kipfilet met bospaddestoelen
- 50 gram kipfilet met zongedroogde tomaatjes
- 75 gram kipsalami
Vulling
- 400 gram roomkaas (laag in koolhydraten)
- 1 bosui
- 0.25 theelepel knoflookpoeder
- 2 eetlepels verse koriander
- 100 gram komkommer (geraspt)
- 1 theelepel citroenzest
- snufje zout
- peper naar smaak
Instructies
Vulling 1 voor de rundervleeswaren
- Was de koriander en knip de blaadjes en steeltjes in stukjes.
- Meng de helft van de roomkaas met geraspte komkommer, citroenzest, fijngeknipte koriander en maak deze vulling op smaak met peper en zout.
- Doe een flinke theelepel vulling op een plakje vleeswaren. Maak het in een strook, zoals op de foto.
- Rol het plakje vleeswaren nu op.
- Doe dit met alle plakjes rundervleeswaren. Rangschik op een schaal.
Vulling 2 voor de kipvleeswaren
- Maak het bosuitje schoon en snij het in ringetjes.
- Meng het bosuitje en de knoflookpoeder door de rest van de roomkaas.
- Leg weer een flinke theelepel (of eetlepel als het een grote plak is zoals op de foto) op een plakje vleeswaren en maak het in een lange streep.
- Rol het plakje vleeswaren op. Als het een hele lange rol wordt, kan je hem doormidden snijden.
- Herhaal met de rest van de vleeswaren.