Frambozenijs met warme chocoladesaus
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Porties: 4 personen
Netto koolhydraten: 8g
Calorieën: 250kcal
Ingrediënten
- 200 ml slagroom
- 250 gram diepvries frambozen
- 50 gram 85% chocola bijvoorbeeld Hands Off My Chocolate
Instructies
- Als je een au bain marie pan heb, vul die dan met water (zorg dat het water de porceleinen kom niet raakt zodra je die in de pan zet) en breng het water aan de kook.
- Snij de chocola in kleine stukjes en doe in de au bain marie pan.
- Als je geen au bain marie pan hebt, smelt de chocola dan in de magnetron op een niet te hoge temperatuur. Als de chocola te warm wordt, krijgt het een bittere smaak.
- Klop de slagroom stijf met een handmixer of keukenmachine.
- Pureer de bevroren frambozen met een staafblender of in de keukenmachine.
- Voeg de geklopte slagroom bij de gepureerde frambozen en mix goed doorelkaar.
- Doe het ijs in kommetjes en schenk de gesmolten chocola er over heen. De chocola zal direct stollen, dus je krijgt knapperige reepjes chocola over je ijs.
- Direct serveren. Het ijs smelt namelijk snel.
Notities
Voedingswaarden
Calorieën: 250kcal | Bruto koolhydraten: 14g | Eiwit: 4g | Vetten: 21g | Sodium: 5mg | Kalium: 94mg | Vezel: 6g | Vitamine C: 22.3mg | Calcium: 20mg | IJzer: 1.8mg | Netto koolhydraten: 8g | Macro Vetten: 72% | Macro Koolhydraten: 21% | Macro Eiwitten: 6%