Heilbot met groenten

Heilbot met groenten

Heilbot is een grote witte zeevis. Heilbot heeft stevig wit vlees en is heel geschikt om te stoven.

Heilbot bevat veel eiwitten maar ook een aantal belangrijke mineralen, zoals selenium, jodium, fosfor en magnesium. Heilbot is niet een heel vette vis, zoals zalm of makreel. Toch is ook heilbot een bron van Omega 3 vetzuren.

Heilbot met groenten

Heilbot met groenten

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Vis
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 461kcal

Ingrediënten

  • 800 gram heilbot
  • 75 gram Prosciutto di Parma
  • 1 ui
  • 150 gram champignons
  • 200 gram knolselderij
  • 5 gram platte peterselie
  • 5 gram dille
  • 1 citroen
  • peper en zout
  • 2 dl witte wijn
  • 75 gram roomboter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225° Celsius.
  • Beboter een ovenschaal met de helft van de roomboter.
  • Bedek de ovenschaal met de plakjes prosciutto.
    Ovenschaal met plakjes prosciutto
  • Snij een plak knolselderij af en schil de plak. Snij dan in blokjes.
  • Verspreid de blokjes knolselderij over de prosciutto.
    ovenschaal met prosciutto en knolselderij
  • Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en snij dan in plakjes.
  • Maak de ui schoon en snij in plakjes of stukjes.
  • Verdeel de champignons en ui over de knolselderij.
  • Snij de dille en peterselie in stukjes.
    snijplank met dille en peterselie
  • Verdeel de dille en peterselie over de ovenschaal.
  • Wrijf de heilbot in met peper en zout.
    heilbot op een stuk papier
  • Leg de heilbot bovenop de groenten.
  • Snij de citroen in plakjes.
    Snijplank met plakjes citroen
  • Leg de plakjes citroen op de heilbot.
    Heilbot met plakjes citroen
  • Schenk de wijn over de heilbot en verdeel de rest van de boter in kleine stukjes en strooi die ook over de heilbot.
    Heilbot met groenten
  • Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
    Ovenschaal met aluminiumfolie
  • Haal de aluminiumolie van de schaal af en laat nog 15-20 minuten in de oven garen zodat het kookvocht indikt.
    Heilbot met groenten

Nutrition

Calorieën: 461kcal | Bruto koolhydraten: 14g | Eiwit: 44g | Vetten: 21g | Sodium: 555mg | Kalium: 1404mg | Vezel: 2g | Vitamine A: 806IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 16mg | Vitamine B5: 2mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 2µg | Vitamine C: 14mg | Vitamine D: 10µg | Vitamine E: 2mg | Vitamine K: 43µg | Calcium: 74mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 63µg | IJzer: 2mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 78mg | Fosfor: 653mg | Selenium: 106µg | Zink: 2mg | Netto koolhydraten: 12g | Macro Vetten: 45% | Macro Koolhydraten: 13% | Macro Eiwitten: 42%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.