Heilbot is een grote witte zeevis. Heilbot heeft stevig wit vlees en is heel geschikt om te stoven.
Heilbot bevat veel eiwitten maar ook een aantal belangrijke mineralen, zoals selenium, jodium, fosfor en magnesium. Heilbot is niet een heel vette vis, zoals zalm of makreel. Toch is ook heilbot een bron van Omega 3 vetzuren.

Heilbot met groenten
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 800 gram heilbot
- 75 gram Prosciutto di Parma
- 1 ui
- 150 gram champignons
- 200 gram knolselderij
- 5 gram platte peterselie
- 5 gram dille
- 1 citroen
- peper en zout
- 2 dl witte wijn
- 75 gram roomboter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225° Celsius.
- Beboter een ovenschaal met de helft van de roomboter.
- Bedek de ovenschaal met de plakjes prosciutto.
- Snij een plak knolselderij af en schil de plak. Snij dan in blokjes.
- Verspreid de blokjes knolselderij over de prosciutto.
- Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en snij dan in plakjes.
- Maak de ui schoon en snij in plakjes of stukjes.
- Verdeel de champignons en ui over de knolselderij.
- Snij de dille en peterselie in stukjes.
- Verdeel de dille en peterselie over de ovenschaal.
- Wrijf de heilbot in met peper en zout.
- Leg de heilbot bovenop de groenten.
- Snij de citroen in plakjes.
- Leg de plakjes citroen op de heilbot.
- Schenk de wijn over de heilbot en verdeel de rest van de boter in kleine stukjes en strooi die ook over de heilbot.
- Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de aluminiumolie van de schaal af en laat nog 15-20 minuten in de oven garen zodat het kookvocht indikt.