Crudité’s zijn lekker party-food en mogen eigenlijk op geen feestje ontbreken. Je hebt dan natuurlijk wel wat lekkere dips nodig.
Lekkere en makkelijke dips
De basis voor deze makkelijke dips is mayonaise en yoghurt of crème fraiche. Hier voeg je dan wat knoflook, kerrie of paprikapoeder aan toe. Deze dips zijn ook lekker bij gourmet of BBQ. Je kan ze ook al van te voren maken en in de koelkast zetten.
Koolhydraten
Ook bij de ingrediënten voor deze dips moet je goed op de hoeveelheid koolhydraten letten. Zo bevat mayonaise en tomaten ketchup soms veel suiker. Hier kan je mijn mayonaise review lezen. Je kan zelf ook heel makkelijk mayonaise maken.
Hier kan je een review over tomatenketchup lezen.
Dips voor bij crudité’s
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
Paprika dip
- 75 ml volle yoghurt
- 25 ml mayonaise (Jumbo Belgische mayonaise)
- 1 theelepel tomatenketchup (Jumbo 50% minder)
- paar druppels Tabasco
Kerrie dip
- 100 ml crème fraîche
- 2 theelepels kerriepoeder
Knoflook dip
- 25 ml mayonaise (Jumbo Belgische mayonaise)
- 75 ml volle yoghurt
- 1 theelepel knoflookpoeder
Instructies
- Neem drie kleine kommetjes. Doe in elk kommetje de ingrediënten voor één van de dips en meng door elkaar heen.