Rauwkost schotel

Crudité’s

Crudité’s zijn een lekkere en makkelijke manier om snel wat lekkers en gezonds op tafel te zetten. Crudité’s zijn Franse appetizers die bestaan uit fijngesneden groente (rauwkost) die je kan dippen in een lekker sausje. Zo’n sausje is een bron van extra vetten en past dus heel goed binnen het keto dieet.

Elke koolhydraatarme groente is geschikt, dus je kan bijvoorbeeld de volgende groenten gebruiken:

  1. little gem salade
  2. witlof
  3. sperzieboontjes
  4. broccoli
  5. champignons
  6. bloemkool
  7. paprika
  8. komkommer
  9. radijs
  10. tomaatjes
  11. bleekselderij

Rauw of blancheren

Je kan deze groenten even wassen en dan in staafjes snijden en dan direct op een schaal leggen, maar een aantal van deze groenten vind ik zelf lekkerder als je ze eerst blancheert. Dit is heel simpel en heel snel.

Je brengt een grote pan met water aan de kook. Op het moment dat het water kookt doe je er de in staafjes of stukken groenten die je wilt blancheren in en je laat ze 1 minuut koken. Giet dan af in een vergiet en laat even uitlekken.

Groenten die ik liever blancheer:

  1. bloemkool roosjes
  2. stukjes broccoli
  3. sperzieboontjes
  4. champignons

Crudité’s als hapje

Ze zijn ook heel lekker op feestjes. Je kan van te voren een schaal met fijngesneden groente maken en die in de koelkast zetten tot je gaat serveren. Hetzelfde geldt voor de dips en eventueel een schaal met vleeswaren. Zo heb je je hapjes allemaal van te voren klaar.

Misschien nog wat nootjes in kommetjes en je bent er helemaal klaar voor.

Snel, lekker, ketogeen en gezond partyfood!

Rauwkost

Crudité’s

5 van 1 stem
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Tussendoortje, 15 minuten maaltijd, Lichte maaltijd, Party food
Keuken: Frans
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 4 personen
Netto koolhydraten: 2g
Calorieën: 22kcal

Ingrediënten

  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 struik witlof snijdt in de lengte richting in vier stukken
  • ¼ komkommer in lange, dunne reepjes gesneden
  • 2 paprika’s bijvoorbeeld rood en geel

Instructies

  • Was de paprika's en dep droog. Snij dan de zijkanten van de paprika's af en snij in dunne reepjes.
    Snijplank met reepjes paprika
  • Was de witlof, dep droog en snij eerst in vieren (in de lengte) en dan snij elke kwart nog 1 of 2 keer in de lengterichting.
    Snijplank met witlof
  • Was de komkommer, dep droog en snij in reepjes. De stukjes met veel zaadjes gebruik je niet want die zijn te slap om mee te kunnen dippen. De selderij stengel ook wassen en in reepjes snijden. Rangschik alles op een schaal.
    Rauwkost
  • Serveer met 1 of meerdere dips.

Voedingswaarden

Calorieën: 22kcal | Bruto koolhydraten: 4g | Eiwit: 1g | Vetten: 1g | Sodium: 11mg | Kalium: 177mg | Vezel: 2g | Vitamine A: 1921IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 1mg | Vitamine B5: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine C: 77mg | Vitamine E: 1mg | Vitamine K: 8µg | Calcium: 11mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 34µg | IJzer: 1mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 10mg | Fosfor: 19mg | Zink: 1mg | Netto koolhydraten: 2g | Macro Vetten: 31% | Macro Koolhydraten: 55% | Macro Eiwitten: 14%
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.