Het is binnenkort Pasen en bij Pasen horen natuurlijk paaseitjes.
Ik heb deze leuke chocolade mal gevonden om zelf chocolade paaseitjes mee te maken. Zelf chocolade eitjes maken is helemaal niet moeilijk en je bepaalt zelf wat je erin doet. Daardoor kan je dus ook op het keto dieet lekkere chocolade paaseitjes eten.
Het is wel handig om een au bain marie pan te hebben, want je wilt niet dat de chocolade te heet wordt. Chocola wordt dan namelijk bitter. Dit is ook waarom normaal chocolade met een vrij laag (vergeleken met chocolade op een keto dieet!) cacao gehalte gebruikt wordt om bijvoorbeeld bon-bons te maken. Chocolade met een lager cacao gehalte is veel makkelijker te verwerken, maar helaas bevat die chocolade ook veel meer suiker. Daarom kan je op een keto dieet geen kant-en-klare chocolade druppels, die je normaal voor chocolade eitjes of bonbons zou gebruiken, nemen.
Welke chocola?
Het is belangrijk om een chocola te kiezen die mooi smelt maar laag in koolhydraten is. Hier kan je mijn chocolade review lezen.
Natuurlijk kan je er van allerlei smaakjes aan toevoegen. Je kan wat vanille extract toevoegen of wat koekjeskruiden (chai spice mix) of wat koffie of een beetje rum. Je kan ook wat nootjes fijn hakken of stukjes kokos en die door de chocolade heen mengen. Keus genoeg dus!
Keto paaseitjes
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 70 gram 85% Hands off my chocolate chocolade
- 2 eetlepels slagroom
- 1 eetlepel mascarpone
- 0.25 theelepel bloedsinaasappel extract of andere smaakmaker
Instructies
- Breng water in een au bain marie pan aan de kook. Zorg dat het water niet te hoog staat, het mag de inzetpan niet raken als het gaat koken.
- Snij of hak de chocolade in kleine stukjes.
- Doe de stukjes chocola in de au bain marie pan en laat in een paar minuten smelten. Zet het vuur zo nodig lager of uit en roer af en toe even door. Je kan de chocolade eventueel ook in de magnetron smelten. Doe dit steeds heel kort (10 seconden) en niet op de hoogste stand, want chocola die verbrandt wordt bitter. Roer sinaasappelextract of vanille extract of een ander smaakje door de gesmolten chocolade heen.
- Vul de helft van de vormpjes met de gesmolten chocolade en strijk de bovenkant af (anders krijg je straks geen mooi strak eitje). Dit worden pure chocolade eitjes.
- Voeg aan de rest van de gesmolten chocola de room en mascarpone toe. Doe dit terwijl de chocola van het vuur af is. Als de mascarpone niet helemaal smelt, kan je het vuur weer heel even aan doen, maar zodra het smelt, het vuur direct weer uit doen. Giet de mix in de overige paasei vormpjes, dit worden de melkchocolade eitjes.
- Zet de paaseitjes vorm in de koelkast en laat minimaal 2 uur koelen. Haal daarna de eitjes voorzichtig uit de vorm. Smelt een klein beetje chocolade en doe een paar druppels op een half eitje en plak de andere helft er aan vast.