Cantuccini zijn heerlijke Italiaanse amandelkoekjes.
Cantuccini: pompoenpuree, amandelmeel en amandelen
Deze koekjes zijn natuurlijk met amandelmeel gemaakt maar het hoofdbestanddeel is pompoenpuree. Pompoenpuree maakt ze zoeter en steviger (minder droog). Het is een hele lekkere combinatie en past binnen een ketogeen dieet. Een koekje vol voedingsstoffen en koolhydraat-arm op de koop toe!
Het recept voor pompoenpuree kan je hier vinden.
Amandelen, amandelmeel en kokosmeel
Zelf bestel ik al mijn noten en zaden online. Vaak wordt het de volgende dag al geleverd en je hebt veel meer keus plus het is veel goedkoper dan in de supermarkt.
Cantuccini
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 300 g pompoen puree het liefst zelfgemaakte, zie voor instructies onder het koekjes recept
- 130 g amandelmeel
- 2.5 eetlepel kokosmeel
- 1 eetlepel psyllium
- 1 snufje zout
- 100 gram bruine amandelen
- 0.5 theelepel amandel extract
- 1 eidooier
Instructies
- Meng alle droge ingredienten goed doorelkaar.
- Voeg nu de pompoenpuree en het amandel extract toe en meng alles goed door elkaar met een vork.
- De amandelen in stukken hakken en ook door het beslag mengen.
- Klop de eidooier los en meng door het beslag.
- Laat het mengsel 10 minuten rusten zodat de psyllium kan uitzetten. Leg ondertussen bakpapier op 1 of 2 bakplaten.
- Vorm ronde balletjes met (vochtige/koele) handen.
- Druk de balletjes plat en vorm ze in 2 cm dikke ronde koekjes. Leg de koekjes op de bakplaten.
- Bak de koekjes op 180ºC totdat ze goudkleurig zijn. Laat ze afkoelen en snijdt elk koekje in 2cm dikke repen (zoals cantuccini).
- Hoe lang je deze koekjes bakt hangt er vanaf hoe droog je ze wil hebben. Als je ze droog en knapperig wilt hebben, bak je ze langer (45-90 minuten, afhankelijk van je oven) op een lagere temperatuur (160º), als je ze nog iets vochtig en zachter wil hebben dan bak je ze korter (30 minuten) op een hogere temperatuur (180º).