Cantuccini

Cantuccini zijn heerlijke Italiaanse amandelkoekjes.

Cantuccini: pompoenpuree, amandelmeel en amandelen

Deze koekjes zijn natuurlijk met amandelmeel gemaakt maar het hoofdbestanddeel is pompoenpuree. Pompoenpuree maakt ze zoeter en steviger (minder droog). Het is een hele lekkere combinatie en past binnen een ketogeen dieet. Een koekje vol voedingsstoffen en koolhydraat-arm op de koop toe!

Het recept voor pompoenpuree kan je hier vinden.

Amandelen, amandelmeel en kokosmeel

Zelf bestel ik al mijn noten en zaden online. Vaak wordt het de volgende dag al geleverd en je hebt veel meer keus plus het is veel goedkoper dan in de supermarkt.

Cantuccini

4.67 van 3 stemmen
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Gebak, chocolaatjes en koekjes
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 24 koekjes
Netto koolhydraten: 2g
Calorieën: 65kcal

Ingrediënten

  • 300 g pompoen puree het liefst zelfgemaakte, zie voor instructies onder het koekjes recept
  • 130 g amandelmeel
  • 2.5 eetlepel kokosmeel
  • 1 eetlepel psyllium
  • 1 snufje zout
  • 100 gram bruine amandelen
  • 0.5 theelepel amandel extract
  • 1 eidooier

Instructies

  • Meng alle droge ingredienten goed doorelkaar.
  • Voeg nu de pompoenpuree en het amandel extract toe en meng alles goed door elkaar met een vork.
    Zelf keto mandarijnen jam maken
  • De amandelen in stukken hakken en ook door het beslag mengen.
  • Klop de eidooier los en meng door het beslag.
  • Laat het mengsel 10 minuten rusten zodat de psyllium kan uitzetten. Leg ondertussen bakpapier op 1 of 2 bakplaten.
  • Vorm ronde balletjes met (vochtige/koele) handen.
  • Druk de balletjes plat en vorm ze in 2 cm dikke ronde koekjes. Leg de koekjes op de bakplaten.
    Keto koekjes: Amandel-pompoenkoekjes bakken in de oven
  • Bak de koekjes op 180ºC totdat ze goudkleurig zijn. Laat ze afkoelen en snijdt elk koekje in 2cm dikke repen (zoals cantuccini).
    Keto koekjes: Snij de pompoen-amandelkoekjes in cantuccini koekjes
  • Hoe lang je deze koekjes bakt hangt er vanaf hoe droog je ze wil hebben. Als je ze droog en knapperig wilt hebben, bak je ze langer (45-90 minuten, afhankelijk van je oven) op een lagere temperatuur (160º), als je ze nog iets vochtig en zachter wil hebben dan bak je ze korter (30 minuten) op een hogere temperatuur (180º).
    Keto cantuccini met pompoenpuree

Voedingswaarden

Calorieën: 65kcal | Bruto koolhydraten: 4g | Eiwit: 2g | Vetten: 5g | Sodium: 4mg | Kalium: 72mg | Vezel: 2g | Vitamine A: 1075IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 1mg | Vitamine B5: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 1µg | Vitamine C: 1mg | Vitamine D: 1µg | Vitamine E: 1mg | Vitamine K: 1µg | Calcium: 27mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 5µg | IJzer: 1mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 13mg | Fosfor: 29mg | Selenium: 1µg | Zink: 1mg | Netto koolhydraten: 2g | Macro Vetten: 65% | Macro Koolhydraten: 23% | Macro Eiwitten: 12%
4.67 from 3 votes (3 ratings without comment)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.