Amandelpasta is lekker en gezond!
Het is lekker op een boterham, beschuitje maar probeer ook eens een theelepel in je koffie voor koffie met een subtiele amandelsmaak. Je hebt namelijk echt geen amandelsiroop nodig!
Het is de moeite waard om amandelpasta zelf te maken, want als je kant-en-klare amandelpasta koopt is er eigenlijk altijd pinda-olie aan toegevoegd. Dit is volstrekt niet nodig, want je kan niet voor niks amandel-olie in winkels kopen: amandelen zitten zelf al vol met olie, dus waarom zou je pinda-olie toevoegen?
De belangrijkste reden om extra olie toe te voegen is dat het de verwerking sneller en makkelijker maakt. Maar als je een goede keukenmachine en wat geduld hebt, is dit echt helemaal niet nodig!
De lekkerste amandelpasta (en dit geldt voor alle notenpasta’s) maak je met geroosterde amandelen. Het roosteren versterkt de smaak. Zelf rooster ik amandelen met hun bruine vliesje. Dit is namelijk heel lekker en veel gezonder!
Klik hier voor informatie over hoe je amandelen (en andere noten) het best kan roosteren. Geroosterde noten zijn ook heerlijk als gezond tussendoortje!
Amandelen zijn niet goedkoop, maar heel gezond en je doet er best lang mee. Je kan amandelen het beste online kopen, dit is namelijk veel voordeliger en je krijgt vaak betere kwaliteit dan in de supermarkt.
Amandelpasta of amandelboter
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 500 gram bruine amandelen Rooster ze eerst en laat ze dan afkoelen!
Instructies
- Doe de geroosterde, afgekoelde amandelen in je keukenmachine en zet je machine aan.
- Eerst krijg je een hele dikke ruwe massa die aan de zijkanten van de kom plakt. Je moet het in het begin dus regelmatig van de zijkanten afschrapen en weer in het midden van de kom doen.
- Na een tijdje begint de massa wat smeuiger te worden. Laat de machine toch nog doorgaan!
- De amandelpasta is klaar als je een zijde zachte pasta hebt. De olie is uit de amandelen vrijgekomen en je kan de amandelpasta nu in schone potten schenken (het is dus een dikke maar toch schenkbare massa geworden).