Deze aardbeien kwark taartjes zijn super makkelijk om te maken, smaken heerlijk en zien er feestelijk uit.
Geen kleurstoffen
Ik gebruik geen kleurstoffen. Dat is namelijk helemaal niet nodig! De mooie roze kleur komt van de aardbeien.
Laag in koolhydraten
Dit dessert is heel laag in koolhydraten. Dit is voornamelijk, omdat ik maar heel kleine hoeveelheden aardbeien en kwark per portie gebruik.
Geroosterd amandelmeel
De reden dat ik zowel rauwe noten als notenmeel vaak eerst rooster voordat ik ze gebruik, is omdat het roosteren de smaak echt uitbrengt. Verder maakt het roosteren de noten ook ietsje zoeter en omdat ik natuurlijk geen suiker of kunstmatige zoetstoffen gebruik in mijn recepten, helpt dit dus ook met de smaak.
Voor dit recept rooster ik het amandelmeel, maar verder heb je voor dit recept geen oven nodig.
Natuurlijke zoetstof?
Als je al een tijd ketogeen eet, zijn deze taartjes waarschijnlijk zoet genoeg voor je smaak.
Als je echter net de overschakeling hebt gemaakt, zou je een paar schijfjes banaan fijn kunnen prakken door het amandeldeeg en ook een paar schijfjes banaan door de aardbeien kunnen mengen.
Het aantal koolhydraten neemt dan wel iets toe. Je kan bevroren banaanschijfjes bij de Jumbo kopen, zodat je elke keer een paar kunt gebruiken. Je kan ook een hele banaan in plakjes snijden en wat je niet nodig hebt invriezen.
Aardbeien kwark taartjes: ook leuk met kinderen
Dit is een super dessmakkelijk recept en ook leuk om tijdens de schoolvakantie of in het weekend met kinderen te maken.
Jong geleerd is oud gedaan! Dus hoe eerder kinderen leren om mee te helpen in de keuken, hoe beter. En welk kind vindt het nou niet leuk om zulke lekkere taartjes te maken?
Aardbeien kwark taartjes
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
Koekbodem
- 35 gram amandelmeel of hazelnootmeel
- 1.5 eetlepel roomboter
- 0.25 theelepel vanille extract
Aardbeien kwark
- 1 blaadje gelatine of agar agar
- 90 gram rijpe aardbeien op kamertemperatuur
- 90 gram volle Franse kwark
- 0.5 theelepel vanille extract
Instructies
Amandelbodempje
- Verwarm de oven voor op 160° celsius.
- Leg een vel bakpapier op de ovenbakplaat en strooi het amandelmeel hier over uit.
- Bak het amandelmeel 10-15 minuten in de oven totdat het lichtbruin wordt.
- Smelt ondertussen de boter in een steelpannetje op matig laag vuur. De boter mag niet bruin worden!
- Meng het geroosterde amandelmeel, het vanille extract en de gesmolten boter in een kommetje doorelkaar.
- Je kan dit dessert in ramekins maken (ramekins wel invetten met wat boter) of zoals ik gedaan heb in muffincases in een muffinbakplaat.
- Doe een laagje amandeldeeg in een muffinvormpje of ingevette ramekin en zet in de koelkast.
Aardbeien kwark
- Week het blaadje gelatine in koud water.
- Maak de aardbeien schoon en doe ze dan in een beker. Gebruik een staafblender om ze te pureren.
- Meng de kwark met het vanille extract.
- Zodra de gelatine lang genoeg geweekt heeft, knijp je het blaadje zo goed mogelijk uit.
- Verwarm de gepureerde aardbeien in een steelpannetje op matig vuur, los hier het gelatine blaadje in op. Niet laten koken. Zodra de gelatine is opgelost van het vuur halen.
- Laat het aardbeien-gelatine mengsel afkoelen tot kamertemperatuur (ongeveer 10-15 minuten) en meng het dan door de kwark.
- Schep de kwark voorzichtig in de muffincases of in de ingevette ramekins. Koel minimaal 3 uur in de koelkast. Haal de muffincases voorzichtig met een mes uit de ovenvorm. Haal nu heel voorzichtig de muffincase los. Garneer met een aardbei.