Deze kabeljauwfilet met Hollandaise saus en spinazie kan je makkelijk maken met dingen uit je vriezer en keukenkastje. Het is makkelijk om een soort vis, zoals kabeljauwfilet, en spinazie deelblokjes altijd in je vriezer te hebben. Je hebt dan zo een snelle, makkelijke maaltijd op tafel!
Snelle Hollandaise saus
Deze Hollandaise saus maak ik net zoals mayonaise, alleen gebruik ik warme gesmolten boter in plaats van olijfolie.
Het is belangrijk om te zorgen dat de eieren op kamertemperatuur zijn. Splits de eieren, zodat je mooie dooiers zonder sliertjes eiwit hebt.
Zet de eiwitten apart, je kan daar lekkere Haagse Bluf meemaken!
Het allerbelangrijkste als je deze saus maakt, is om de boter héél langzaam toe te voegen, vooral in het begin! In het begin voeg ik vaak steeds kleine beetjes toe en laat ik de boter over de zijkant van de kom druipen (dus ik giet het niet rechtstreeks bij de eidooiers, maar laat het bij de eidooiers in de kom langs de rand van de kom druipen). Je moet het ei de tijd geven om de boter op te nemen. Zodra je merkt dat het ei de boter goed bindt (het eimengsel wordt dan dikker), kan je de boter in een dun straaltje toevoegen. Blijf wel goed mixen met je handmixer!
Kabeljauwfilet met Hollandaise saus en spinazie
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
Kabeljauwfilet
- 250 gram kabeljauwfilet
Spinazie
- 400 gram spinazie
- 0.5 theelepel nootmuskaat (optioneel)
Snelle Hollandaise saus
- 2 eidooiers
- 100 gram roomboter
- 1 theelepel citroensap
- 0.25 theelepel mosterd
Instructies
Kabeljauwfilet
- Doe de kabeljauwfilet in een pan met water. Kook in 5-10 minuten gaar met de deksel op de pan.
Spinazie
- Doe de bevroren spinazieblokjes in een pan met een beetje water en kook op een matig hoog vuur, totdat de spinazie goed warm is. Je kan dit ook in de magnetron doen.
Snelle Hollandaise saus
- Smelt de roomboter in de magnetron, laat de boter niet bruin worden.
- Splits de eieren. Je gebruikt alleen de dooiers voor de saus. Met het eiwit kan je bijvoorbeeld Haagse Bluf maken of je kan het morgen aan je roerei toevoegen.
- Klop de eidooiers met een elektrische (hand)mixer totdat het eigeel lichtgeel begint te worden.
- Zodra het ei mooi egaal geel is, langzaam (net als bij mayonaise!) de gesmolten boter beetje bij beetje toevoegen. Het liefst in een dun gestaag straaltje. Geef het ei de kans om de boter op te nemen, dus niet te snel toevoegen. Je krijgt zo een dikke warme saus.
- Voeg de mosterd en het citroensap toe en roer even door.
- Schenk de saus over de kabeljauw en doe de nootmuskaat over de spinazie.