Ik maak snijbiet-feta muffins met snijbiet, maar je kan snijbiet ook heel goed door spinazie vervangen. Snijbiet is een vergeten groente, vol met voedingsstoffen. Hier kan je meer over snijbiet lezen.
Snijbiet is geen zoete maar een iets bittere groente. Daarom kan het helpen om snijbiet met munt te combineren. Dit geeft de snijbiet een mildere smaak. Zo heb je toch alle voedingsvoordelen van snijbiet.
Feta
Feta is een witte kaas met minimaal 70% schapen en maximaal 30% geitenmelk. Om Feta te mogen heten, moet de kaas in Griekenland gemaakt zijn. Feta is relatief hoog in vet (24,5 gram per 100 gram) en bevat 16,5 gram eiwitten en 0,7 gram koolhydraten per 100 gram. Zover ik weet wordt feta eigenlijk altijd met microbieel stremsel gebruikt en is het daarom geschikt voor vegetariërs.
Je kan ook in plaats van feta witte kaas gebruiken. Je kan witte kaas heel makkelijk zelf maken, hier kan je lezen hoe je dat doet.
Snijbiet-feta muffins
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 2 eieren
- 50 gram geraspte mozzarella
- 50 gram mascarpone
- 100 gram feta
- 50 gram snijbiet
- 5 gram muntblaadjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175° Celsius.
- Klop de eieren los.
- Voeg de mascarpone aan de losgeklopte eieren toe en mix goed door elkaar heen, dit gaat het makkelijkst met een elektrische mixer).
- Snij de feta in blokjes.
- Haal de muntblaadjes van de takjes en knip ze in stukjes.
- Was de snijbiet en knip in stukjes. Ik gebruik de stengels ook en snij die in kleine stukjes.
- Voeg de geraspte mozzarella, feta, snijbiet en munt toe aan het eierbeslag
- Vul de muffin tray met het beslag.
- Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Een portie is 3 muffins per persoon.