Op een keto-dieet is niks zo makkelijk en snel als een eitje voor ontbijt. Hier leg ik uit hoe je een ei kan pocheren.
Een gepocheerd ei is misschien geen recept voor als je haast hebt, maar het is zo de moeite waard.
Lekker op een zondagochtend met een Oopsie broodje of keto beschuitje! Maar gepocheerd ei is ook heel lekker op een avocado of met asperges. Het is ook heel lekker op een biefstukje of tartaartje.
Hoe pocheer je een ei in 5 stappen
Volg deze stappen voor een perfect gepocheerd ei!
1. Breng een pan met 5-10 cm water aan de kook.
2. Doe hier vervolgens 1 eetlepel azijn bij, roer even door. En zet het vuur laag, zodat het water net aan de kook blijft (dus heel weinig en alleen kleine belletjes).
3. Sla een ei met een mes of op de rand van een kom kapot en laat het ei voorzichtig in een metalen theezeefje boven een mok glijden. Beweeg het zeefje voorzichtig een beetje naar links en rechts, het water wat in het eiwit zit gaat door het zeefje in de mok. Je houdt het eiwit en de dooier in je zeefje.
4. Laat het ei vervolgens heel voorzichtig uit het zeefje in het zachtjes kokende water glijden.
5. Het ei nu 4 minuten laten koken als je de dooier nog vloeibaar van binnen wilt (zelf vind ik dit wel echt het lekkerste), en kook het ei 6 minuten als je een stevige dooier van binnen wilt. Als je dit gerecht mee wilt nemen voor lunch, dan is een stevige dooier lekker.
Een gepocheerd eitje bevat weinig calorieën. Het keto dieet is absoluut geen calorie-beperkt dieet, dus combineer je gepocheerd ei met iets anders. Zoals deze lekkere tonijnsalade of met een keto beschuit of met een oopsie broodje en met een plakje ham en Hollandaise saus.