Engelse fish pie (visserstaart) is een traditioneel Brits ovengerecht. Je maakt deze pie meestal met witte vis (bijvoorbeeld kabeljauw, schelvis of heilbot) in een witte saus en doet hier een laag puree bovenop.
Keto fish pie
Je kan deze keto fish pie met laagjes gekleurde vis maken, bijvoorbeeld door zalm en kabeljauw te gebruiken of gewoon met één soort vis. De witte saus maak je met verschillende soorten kaas en geef je extra smaak door platte peterselie toe te voegen. De aardappelpuree vervang je door bloemkoolpuree.
Engelse fish pie
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Porties: 4 personen
Netto koolhydraten: 7g
Calorieën: 732kcal
Ingrediënten
Gepocheerde vis
- 600 gram visfilet (kabeljauw, koolvis, zalm, etc) (Als je diepvries visfilet gebruikt, ontdooi het dan eerst – het maakt niet uit wat voor vis je gebruikt)
- 1 laurierblaadjes
- peper en zout
Witte saus met peterselie
- 200 gram roomkaas
- 100 gram plakken jonge kaas
- 50 gram roomboter
- 15 gram platte peterselie
Bloemkoolpuree
- 600 gram bloemkoolroosjes
- 60 gram roomboter
- 100 gram plakken jonge kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175° Celsius.
- Leg de platte peterselie in een bakje met koud water.
- Breng een ruime pan met water en een snufje zout, geplette peperkorrels en het laurierblad aan de kook. Zodra het water goed borrelt, zet je het vuur wat lager. Je wilt het water net tegen de kook aanhouden. Leg de visfilets in de pan met water en laat ze in 5 minuten zachtjes garen.Als je diepvries filets gebruikt, zorg dan dat je vooraf je visfilets ontdooid hebt.
- Doe de bloemkoolroosjes in een pan met water en kook ze gaar. Ze zijn gaar als je er makkelijk met een vork in kan prikken.
- Doe de roomkaas, roomboter en de plakken jonge kaas in een steelpan en laat op matig vuur smelten.
- Laat de peterselie uitlekken en knip in stukjes. Roer door de saus heen. Zet het vuur uit en doe de deksel op de pan.
- Giet de bloemkool af en pureer de bloemkool met een staafblender. Voeg de boter toe en meng goed door elkaar heen.
- Vet één grote of meerdere kleine ovenschaaltjes in met wat roomboter. Leg de visfilet in de ingevette ovenschaal.
- Bedek de vis met de peterseliesaus.
- Doe nu een dikke laag bloemkoolpuree over de saus.
- Bedek de bloemkoolpuree met plakken jonge kaas.
- Laat de kaas smelten. Zodra de bovenkant van de fish pie goudbruin is, is hij klaar.
Voedingswaarden
Calorieën: 732kcal | Bruto koolhydraten: 10g | Eiwit: 45g | Vetten: 57g | Vezel: 3g | Netto koolhydraten: 7g | Macro Vetten: 70% | Macro Koolhydraten: 5% | Macro Eiwitten: 25%