Deze gevulde courgette rolletjes zijn heel lekker als een lichte lunch of als bijgerecht bij je hoofdmaaltijd. Je kan ze natuurlijk ook prima als hapjes op een feestje serveren. Je kan ze namelijk prima van te voren maken en in de koelkast bewaren.
Gevulde courgette rolletjes met roomkaas
Deze gevulde courgette rolletjes passen goed binnen het keto dieet. Zowel courgettes als roomkaas passen goed binnen het keto dieet. Kies wel een roomkaas die laag in koolhydraten is en zo min mogelijk toevoegingen heeft. Hier kan je mijn roomkaas review lezen.
Chorizo of salami
Ik maak deze gevulde courgette rolletjes met chorizo, maar je kan natuurlijk ook een ander soort salami of bijvoorbeeld boerenmetworst gebruiken.
Je hebt niet heel veel chorizo nodig. Ik probeer de hoeveelheid salami of chorizo te beperken, vanwege nitriet dat toegevoegd wordt. Nitriet is namelijk niet goed voor je en je wilt dus zorgen dat je er niet te veel van binnenkrijgt. Helaas zit het in heel veel vleeswaren en dus ook in salami. Hier kan je daar meer over lezen.
Mandoline
Om de courgette plakken mooi op te kunnen rollen, is het belangrijk dat ze niet te dik zijn. Ik snij de plakken daarom met een mandoline. Een mandoline is ook heel handig als je bijvoorbeeld courgette lasagna wilt maken.
Gevulde courgette rolletjes
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 700 gram courgettes ongeveer 2 grote of 3 kleinere courgettes
- 0.5 groene paprika in kleine stukjes gesneden
- 50 gram roomboter
- 200 gram roomkaas
- 150 gram jonge kaas (48+) geraspt
- 1 ei
- 175 gram champignons in kleine stukjes gehakt/gesneden
- 75 gram chorizo in kleine stukjes gesneden
- 10 gram platte peterselie fijn gehakt
- 1 theelepel uienpoeder
- 0.25 theelepel peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175º Celsius.
- Was de courgettes en droog met keukenpapier. Snij het stronkje van de courgette af en snij de courgettes in de lengte in plakken van ongeveer 1-1.5 cm dik. Leg de plakken courgette op een ovenplaat op een vel bakpapier en besprinkel lichtjes met wat zout. Dit haalt vocht uit de courgette. Laat de courgettes zo 10 minuten staan.
- Snij de champignons in heel kleine stukjes en bak ze in de roomboter goed gaar op een medium vuur.
- Als de courgettes 10 minuten gestaan hebben, zie je vocht bovenop de courgettes. Dep ze droog met keukenpapier.
- Snij nu de chorizo, groene paprika en platte peterselie in kleine stukjes. Rasp de kaas met een rasp of in de keukenmachine.
- Doe de roomkaas, het ei, de champignons, chorizo, paprika, platte peterselie, uienpoeder, peper en de helft van de geraspte kaas in een kom en mix.
- Doe wat van de mix over de hele lengte van de plak courgette en rol op. Met een saté prikker vastzetten en in een ovenschaal met een stuk bakpapier leggen. Doe dit met alle courgette plakken. Sprinkel vervolgens de rest van de geraspte kaas over de courgette rolletjes en bak in 20-30 minuten gaar op 200º Celsius.