Deze involtini bevat geen kaas en boter en is daardoor lager in vet, maar bevat nog steeds ruim voldoende eiwitten.
Gewichtsplateau of verkeerde macro’s
Dit is dan ook een goed gerecht als je het keto dieet al langer volgt en in staat bent om je eigen lichaamsvet te verbranden om aan energie te komen. Je zal namelijk merken dat je macro’s en je energiebehoefte veranderen als je het keto dieet al langere tijd volgt. Je voelt je bijvoorbeeld veel minder hongerig. Het kan ook zijn dat je ondanks dat je in ketose bent niet afvalt, je hebt dan misschien een gewichtsplateau bereikt of je macro’s kloppen niet. In dat laatste geval kan één van de oorzaken zijn dat je te veel vet via je voeding binnenkrijgt en er dus geen noodzaak is voor je lichaam om eigen lichaamsvet te verbranden om aan energie te komen.
Als je echter net met het keto dieet begonnen bent, dan is deze involtini met boter en kaas geschikter.
Koemelkallergie of lactose intolerantie
Deze involtini zonder zuivel is natuurlijk ook geschikt als je een lactose intolerantie hebt of een koemelkallergie hebt.
Involtini (zonder zuivel)
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 500 gram kippendijtjes zonder bot en zonder vel
- 90 gram Parma ham
- 30 ml extra vierge olijfolie
Instructies
- Leg de kippendijtjes op een snij plank en bedek ze meteen stevig plasticzakje (vrieszakje) of 2 lagen keukenfolie. Sla ze nu zo goed mogelijk plat met een vleeshamer/deegroller/glazen pot. Het liefst wil je dat ze egaal zijn en ongeveer 1 cm dik.
- Bestrooi de kippendijtjes nu met wat peper en zout.
- Bedek elk kippendijtje vervolgens met een plak Parmaham.
- Rol de kippendijtjes nu op en zet vast met een saté prikker.
- Doe deolijfolie in een braadpan en verhit op hoog vuur. Leg de kippendijtjes voorzichtig in de pan.
- Bruin de kippendijtjes door ze een beetje te draaien. Je kan ze niet helemaal bruinen vanwege de saté prikker maar dat geeft niet. Doe vervolgens een scheutje kokend water in de pan. Je wilt ongeveer 1-2 cm water in de pan hebben.
- Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten op matig-laag vuur gaar stoven. Check af en toe dat het niet droog kookt.