Deze hartige muffins maak ik met rocquefort, rode paprika en courgette. Ik bind met eieren en voeg ook wat bakpoeder en peper toe.
Ze zijn dus heel makkelijk om te maken en je bakt ze een minuut of 15 in een voorverwarmde oven.
Keto muffins met Roquefort
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Porties: 10 muffins
Netto koolhydraten: 1g
Calorieën: 160kcal
Ingrediënten
- 150 gram courgette
- 50 ml extra vierge olijfolie
- peper naar smaak
- 100 gram rode paprika
- 75 gram Roquefort
- 100 gram mascarpone
- 6 eieren
- 1.5 theelepel bakpoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175° Celcius.
- Was de courgette en paprika en dep droog. Haal de zaadlijsten uit de paprika en snij de paprika en courgette in kleine blokjes.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op matig hoog vuur en bak de courgette en paprika in ongeveer 5 minuten zodat ze zacht worden.
- Snij de roquefort ook in kleine stukjes.
- Klop de eieren met de bakpoeder los. Je wilt geen klontjes van de bakpoeder, dus je moet of heel goed kloppen of de bakpoeder eerst door een theezeefje doen.
- Meng de groente, het beslag, mascarpone en kaas door elkaar heen en verdeel dan over de muffin vormpjes.
- Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Check met een saté prikker of ze gaar zijn. Als je de prikker midden in een muffin steekt moet hij er droog uitkomen. Als er nog beslag aan kleeft moet je de muffins nog iets langer laten bakken.
- Ik heb deze muffins in een siliconenbakvorm gemaakt. Het grote voordeel hiervan is dat je ze er heel makkelijk uit kan halen zonder dat de muffins beschadigen. Met dit muffin beslag werken papieren vormpjes namelijk niet goed.
- Deze muffins zijn lekker met wat salade.
Voedingswaarden
Calorieën: 160kcal | Bruto koolhydraten: 2g | Eiwit: 6g | Vetten: 14g | Sodium: 194mg | Kalium: 131mg | Vezel: 1g | Vitamine A: 625IU | Vitamine C: 17.2mg | Calcium: 81mg | IJzer: 0.7mg | Netto koolhydraten: 1g | Macro Vetten: 80% | Macro Koolhydraten: 5% | Macro Eiwitten: 15%