Hartige keto muffins met chorizo

Hartige keto muffins

Deze keto muffins zijn makkelijk om te maken en lekker stevig, dus je kan ze ook goed naar school of werk meenemen. Deze muffins hebben chorizo erin, maar je kan ze natuurlijk ook met ham of kip maken.

Vegetarische keto muffins

Je kan natuurlijk ook makkelijk een vegetarische versie maken. Je kan er verschillende groenten indoen, bijvoorbeeld kleine stukjes broccoli of stukjes paprika. Ik zou er dan ook hete pepertjes indoen voor net dat beetje extra smaak. Hete pepertjes kan je heel makkelijk zelf maken en dan bepaal je ook zelf hoe heet je je gerechten maakt. Kijk hier hoe je hete pepertjes inmaakt.

Dit recept valt dus heel makkelijk aan te passen.

Hartige keto muffins als lichte maaltijd

Met deze hartige keto muffins heb je ook zo een lichte maaltijd op tafel. Maak een lekkere salade bij je muffin en klaar ben je.

Bovendien kan je deze muffins ook heel goed invriezen. Dan heb je altijd lunch voor de volgende dat klaar staan!

Hartige keto muffins als party food

Je kan ook prima een tray met mini keto muffins maken als party food. Je zou bijvoorbeeld een vegetarische versie en een versie met chorizo kunnen maken.

Hartige keto muffins met chorizo

Hartige keto muffins

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Lichte maaltijd, Lunch, Party food
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 243kcal

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 1 bosuitje
  • 4-8 plakjes chorizo
  • 100 gram geraspte jonge kaas of graskaas Liefst zelf raspen, want kant-en-klare geraspte kaas bevat aardappelzetmeel
  • zout en peper

Instructies

  • Haal de eieren het liefst een kwartier voor dat je gaat bakken uit de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175º celsius.
  • Was de bosui, dep droog en snijdt in kleine ringetjes.
  • Klop de eieren los en voeg de geraspte kaas toe en meng goed door elkaar met een vork of lepel.
  • Snijdt de plakjes chorizo in kleine stukjes en meng door het eierbeslag. Voeg zout en peper toe en mix.
  • Doe muffin baking cups in een muffin-bakvorm. Doe het beslag in de baking cups.
  • Zet in de oven en bak in 15-20 minuten gaar.
  • Je kan met een metalen of houten saté prikker checken of ze gaar zijn. Als je de saté prikker in de muffin steekt moet hij er helemaal schoon uitkomen. Als er nog wat beslag aan de prikker kleeft, moeten ze nog iets langer bakken.

Notities

Nutrition

Calories: 243kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 17g | Fat: 18g | Saturated Fat: 10g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 4g | Cholesterol: 311mg | Sodium: 408mg | Potassium: 145mg | Fiber: 0.1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 7% | Vitamin C: 1% | Calcium: 3% | Iron: 6%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *