Natuurlijke zoetstof is handig als je toch iets van zoetigheid nodig hebt in keto bakgerechten. Ik gebruik in zo’n situatie het liefst een paar plakjes banaan. Een gemiddelde banaan weegt 150 gram en bevat dan ook heel wat koolhydraten. Ik gebruik daarom maar heel weinig.
Goede bron van vitamines en mineralen
Ik gebruik het liefst een paar plakjes banaan. Banaan is snoep van de natuur en heeft geen loze calorieën zoals in suiker, want banaan bevat ook veel vitamines B3, B6, A en C en mineralen, zoals kalium, magnesium, fosfor, ijzer en selenium. Bovendien bevat een banaan vezels.
Liefst een wat groenere banaan
Een groene banaan bevat heel veel vezels (resistant starch) en ook pectine. Hoe meer de banaan rijpt, hoe meer die vezels omgezet worden in vruchtensuiker. Het is dus aan te raden om een banaan te kiezen die nog flink groen is, zo krijg je veel minder suiker binnen en veel vezels die heel goed zijn voor de bacteriën in je darmflora.
Stevia en erythritol
Op een keto dieet mag je ook zoetstoffen zoals stevia en/of erythritol. Vaak wordt er een combinatie van de twee gebruikt, om de nasmaakjes te maskeren. Zelf gebruik is ze niet, want ik wil het liefst zo puur mogelijk eten, maar als je heel graag zoete dingen maakt dat kun je ze wel gebruiken.
Een mogelijk nadeel is wel dat je zo toch naar zoetigheid blijft verlangen. Sommige mensen raken zelfs verslaafd aan zoetstoffen. Dus wees daar in elk geval alert op. Verder is de kans dat je te veel gaat eten als je een combinatie van zoetstoffen en vet gebruikt, veel groter. Dus als je wilt afvallen, raad ik aan om zoetstoffen of niet te gebruiken of heel spaarzaam te gebruiken.
Natuurlijke zoetstof
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 2 bananen
Instructies
- Ik gebruik soms een paar plakjes banaan om een gerecht te zoeten. Zodra ik twee rijpe bananen heb, snij ik ze daarom in plakjes en vries ze in. Ik haal dan het aantal plakjes banaan wat ik nodig heb uit het bakje. De plakjes ontdooien heel snel.