Keto Caesar salade

Keto Caesar maaltijd salade

De Caesarsalade is genoemd naar de kok Caesar Cardini (van Italiaanse komaf). Hij was een hoteleigenaar en kok in zijn hotel.

Op een druk moment had hij niet de juiste ingrediënten om zijn gebruikelijke salade te maken en zo ontstond deze salade. Mensen kwamen vervolgens terug en vroegen speciaal om deze salade en zo is dus de Caesar salade ontstaan. Het heeft dus niks met Julius Caesar te maken!

Tot op de dag van vandaag is deze salade heel populair in Amerika en Canada, net als bijvoorbeeld de Cobb salade.

Maaltijdsalade

Deze keto Caesar maaltijdsalade is een complete maaltijd. Je kan hem zowel als avondeten of als lunch eten. Het is dus een goed idee om een dubbele portie te maken, zodat je niet alleen avondeten hebt, maar ook al meteen lunch voor de volgende dag. Je zou de croutons voor lunch de volgende dag even apart kunnen houden, zodat ze mooi knapperig blijven.

Deze Caesar maaltijdsalade is zowel geschikt voor TRE, bijvoorbeeld als je vet rond je middel wilt kwijtraken en andere vormen van intermittent fasting, zoals OMAD. Je kan deze salade dus gedurende verschillende fases van het keto dieet gebruiken. Dit heeft te maken met de hoeveelheid calorieën en de macro’s.

Keto Caesar salade

Keto Caesar salade

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: maaltijdsalade, Lunch
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 3 personen
Netto koolhydraten: 13g
Calorieën: 993kcal

Ingrediënten

Salade

  • 0.5 citroen
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 2 ansjovisfilets
  • 120 ml mayonaise
  • 0.5 theelepel mosterd
  • 1 theelepel Worcestersaus
  • 70 gram kleine (rode) ui
  • 15 ml witte wijn azijn
  • 30 ml extra vierge olijfolie
  • 300 gram bloemkool
  • 200 gram Romaine sla

Kipfilet

  • 300 gram kipfilet
  • 1 takje rozemarijn
  • 30 ml extra vierge olijfolie

Croutons

  • 75 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels psyllium
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eiwitten
  • 0.5 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel platte peterselie
  • 0.25 theelepel zout
  • 50 ml extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas

Instructies

Croutons

  • Verwarm de oven voor op 175° Celcius. 
  • Meng het amandelmeel, bakpoeder, psyllium, knoflookpoeder, zout, fijn gehakte peterselie en fijn geraspte Parmezaanse kaas door elkaar heen. 
    Keto croutons maken
  • Voeg hier de eiwitten aan toe en meng alles goed door elkaar met een vork of met je handen. Je moet een dik plakkerig beslag krijgen. 
  • Verdeel het beslag in 2 ballen en druk die fijn zodat je twee platte koeken krijgt. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en bak de 2 platte koeken 10 minuten in de voorverwarmde oven. Ze mogen niet bruin worden aan de randen.
    Keto croutons in de oven
  • Haal de koeken uit de oven en snij ze in blokjes (croutons). Verspreid de croutons over het vel bakpapier op de bakplaat en drizzle de olijfolie hierover. Doe weer in de oven. De croutons zijn klaar als ze er mooi knapperig uit zien.  
    in stukjes snijden en je hebt keto croutons

Salade

  • Rasp de schil van de citroen en rasp de Parmezaanse kaas. Snij de ansjovies in kleine stukjes en doe alles in een ruime kom. Doe hier de mayonaise, Worcestersaus en mosterd bij en meng goed door elkaar heen.
    Caesar dressing
  • Pers de halve citroen uit en doe in een beker. Voeg hier de witte wijnazijn en extra vierge olijfolie en meng goed door elkaar heen, voeg aan de kom toe. Dit wordt de dressing voor de salade.
    Caesar salade dressing maken
  • Was de Romaine salade, droog het in een salade centrifuge of dep droog met keukenpapier. Snij het dan in reepjes en voeg aan de kom toe. Goed doormengen.
    Romaine salade in fijne reepjes snijden
  • Pel de ui en snij in heel dunne plakken. Dit kan je het beste doen met een mandoline. Voeg de heel fijn gesneden uit toe aan de kom.
  • Haal de bladeren van de bloemkool en rasp een halve bloemkool heel fijn met de mandoline. Je krijgt dan dunne sliertjes, dus niet hetzelfde als bloemkoolrijst! Doe in de kom en meng alles goed door elkaar heen. 
    Bloemkool fijn snijden met de mandoline
  • Neem een vel bakpapier en leg hier de kipfilet op. Bedek de kipfilet met de rozemarijn en leg hier dan nog een vel bakpapier bovenop. Sla de kipfilet nu mooi egaal plat met een deegroller of een mok. 
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en zodra de olie heet is, voeg je de kipfilet (met rozemarijn eraan vast) toe. Bak de kipfilet 4 minuten aan elke zijde (8 minuten in het totaal).
    Kipfilet bakken
  • Zodra de kipfilet gaar is, leg je het op een snijplank en snij je het in repen van ongeveer 1 cm dik. 
  • Doe op elk bord een flinke hoop van de salade en leg daar repen kipfilet bovenop en verdeel de croutons over de borden. 
    Keto Caesar salade

Voedingswaarden

Calorieën: 993kcal | Bruto koolhydraten: 25g | Eiwit: 37g | Vetten: 85g | Sodium: 855mg | Kalium: 1076mg | Vezel: 12g | Vitamine A: 5941IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 12mg | Vitamine B5: 2mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 1µg | Vitamine C: 63mg | Vitamine D: 1µg | Vitamine E: 7mg | Vitamine K: 172µg | Calcium: 331mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 160µg | IJzer: 3mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 61mg | Fosfor: 466mg | Selenium: 42µg | Zink: 1mg | Netto koolhydraten: 13g | Macro Vetten: 76% | Macro Koolhydraten: 10% | Macro Eiwitten: 15%
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.