Zelf keto chocolaatjes maken is helemaal niet moeilijk.
Zelf keto chocolaatjes maken: ook leuk voor kinderen
Ook een leuke vakantie activiteit, samen met kinderen. Je kan het natuurlijk zo mooi en ingewikkeld maken als je wilt. Je kan eventueel ook een beetje room door de gesmolten chocola mengen om romige melkchocolaatjes te maken. Je hebt dan maar een klein beetje nodig, want anders worden de chocolaatjes niet stevig genoeg.
Deze chocolaatjes bevatten alleen de suikers die in de chocola en noten aanwezig zijn.
Gebruik een goede chocolade met niet te veel suikers
Er zijn heel wat verschillende soorten chocolade met 85% cacao, maar die verschillen toch enorm. Hier kan je mijn chocolade review vinden.
Smelt de chocolade bij voorkeur in een au bain-marie pan
Als je een au bain-marie pan hebt, dan is dit echt zo’n recept waar je hem wilt gebruiken! Je kan eventueel ook een smeltpan gebruiken. Hier kan je meer informatie over smeltpannen en au bain-marie pannen vinden.
Met chocola moet je namelijk enorm oppassen dat het niet oververhit, het verbrandt dan en wordt bitter of het gaat scheiden en je krijgt geen mooie bonbons. Probeer het dus niet te snel te doen, laat de chocolade op een laag vuur smelten en roer regelmatig.
Keto chocolaatjes: ook een leuk cadeautje
Dit recept is heel snel en heel simpel en ziet er leuk uit. En ze smaken heel lekker! Ook leuk om cadeau te geven. Je zou dan bijvoorbeeld ook not wat chocolade truffels erbij kunnen maken.
Keto chocolaatjes met noten
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 12 noten naar keuze
- 50 gram chocola Hands Off My Chocolate 85%
- vanille extract
Instructies
- Chocola smelten gaat het best in een au bain-marie pan, maar kan ook in de magnetron. Verwarm een au bain-marie pan. Je kan dit heel snel doen, door al kokend water uit een ketel in het onderste deel van de pan te gieten. Zorg wel dat het water niet zo hoog staat dat het het keramieke deel van de pan raakt want dan kan je chocola verbranden.
- Als je de magnetron gebruikt, gebruik dan niet de hoogste stand en zet de chocola er steeds even in en dan weer checken of het al smelt. Doe het liever in 4x dan in 1x, te hete chocola wordt bitter!
- Als je de Hands Off my chocolate chocola gebruikt, kan je hem makkelijk in rondjes breken, andere chocola even in stukjes snijden. De chocola dan in de au bain-marie pan of magnetron smelten.
- Leg in een mini-muffin/min-cupcake tray met papieren mini cupcake cases of vet hem licht in met wat boter (is niet altijd nodig, hangt van de tray af). Let in elk vakje een noot of meerdere noten naar keuze.
- Meng de gesmolten chocola met een paar druppels vanille extract. Vanille is een natuurlijke zoetmaker. Giet de gesmolten chocola nu over de noten.
- Zet minimaal 1 uur in de koelkast. Klaar!