Kipgehaktballetjes in tomatensaus

Kipgehaktballetjes in tomatensaus

Deze kipgehaktballetjes in tomatensaus zijn heel lekker en heel kleurrijk.

Kies tomaten met maximaal 5 gram koolhydraten

Dit gerecht is het makkelijkst met tomaten uit blik. Kies een soort tomaten dat weinig koolhydraten en absoluut geen toegevoegde suikers of tomatenpuree bevat.

Vaak zijn de goedkopere tomaten in blik het laagst in koolhydraten. Kies voor tomaten uit blik met niet meer dan 5 gram koolhydraten per 100 gram tomaten (dit is het totale gewicht, niet het uitlekgewicht!).

Pasta

Deze gehaktballetjes zijn lekker met konjac spaghetti. Konjac spaghetti is niet geschikt voor kinderen, maar voor kinderen zou je ze met rode linzen pasta (AH, Ekoplaza) kunnen serveren.

Kipgehaktballetjes in tomatensaus

Kipgehaktballetjes in tomatensaus

5 van 1 stem
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Gevogelte
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
Netto koolhydraten: 7g
Calorieën: 541kcal

Ingrediënten

  • 400 gram kipgehakt
  • 50 gram zwarte olijven
  • 150 gram mozzarella
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel basilicumblaadjes
  • 1 eetlepel platte peterselie
  • 1 theelepel zout
  • 0.5 theelepel zwarte peper
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 75 ml extra vierge olijfolie
  • 1 ei
  • 400 gram tomatenblokjes (blik) (Petti fijngesneden stukjes tomaat in blik – Jumbo)
  • 50 gram hete pepers

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180º Celsius.
  • Snij de olijven in kleine stukjes (hou een aantal apart om mee te garneren). Was de kruiden en hak of knip ze in kleine stukjes.
  • Maak het teentje knoflook schoon en snij in kleine stukjes.
  • Rasp de Parmezaanse kaas met een fijne rasp zodat het poederig wordt.
    Parmezaanse kaas raspen
  • Laat de mozzarella uitlekken en snij in kleine stukjes.
  • Meng het gehakt, mozzarella, ei, alle kruiden en Parmezaanse kaas goed door elkaar heen.
  • Gebruik een staafblender om het gehakt in een soort pastei te maken.
    Pureer het gehakt met een staafblender en maak op smaak met peper en zout
  • Vet een ovenschaal in met een beetje van de olijfolie.
  • Maak kleine gehaktballetjes en leg ze in de ovenschaal. Kleinere gehaktballetjes zijn veel eerder gaar dan grote gehaktballen.
    Maak kleine gehaktballetjes en leg ze in de ovenschaal
  • Doe het blik tomaten met de rest van de olijfolie in een beker van een staafblender en pureer de tomaten. Giet het tomaten-olijfolie mengsel over de gehaktballetjes. Zet in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 20 minuten gaar. Als je een gehaktballetje doormidden snijdt moet het gehakt overal goed gaar zijn.
    Schenk passata over de gehaktballetjes
  • Garneer met olijven en eventueel hete pepers en groente naar keuze.
    Kipgehaktballetjes in tomatensaus

Voedingswaarden

Calorieën: 541kcal | Bruto koolhydraten: 10g | Eiwit: 34g | Vetten: 42g | Sodium: 706mg | Kalium: 638mg | Vezel: 3g | Vitamine A: 435IU | Vitamine C: 1.6mg | Calcium: 168mg | IJzer: 1.5mg | Netto koolhydraten: 7g | Macro Vetten: 68% | Macro Koolhydraten: 7% | Macro Eiwitten: 25%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.