Deze kipgehaktballetjes in tomatensaus zijn heel lekker en heel kleurrijk.
Kies tomaten met maximaal 5 gram koolhydraten
Dit gerecht is het makkelijkst met tomaten uit blik. Kies een soort tomaten dat weinig koolhydraten en absoluut geen toegevoegde suikers of tomatenpuree bevat.
Vaak zijn de goedkopere tomaten in blik het laagst in koolhydraten. Kies voor tomaten uit blik met niet meer dan 5 gram koolhydraten per 100 gram tomaten (dit is het totale gewicht, niet het uitlekgewicht!).
Pasta
Deze gehaktballetjes zijn lekker met konjac spaghetti. Konjac spaghetti is niet geschikt voor kinderen, maar voor kinderen zou je ze met rode linzen pasta (AH, Ekoplaza) kunnen serveren.
Kipgehaktballetjes in tomatensaus
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 400 gram kipgehakt
- 50 gram zwarte olijven
- 150 gram mozzarella
- 1 teentje knoflook
- 0.5 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel basilicumblaadjes
- 1 eetlepel platte peterselie
- 1 theelepel zout
- 0.5 theelepel zwarte peper
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 75 ml extra vierge olijfolie
- 1 ei
- 400 gram tomatenblokjes (blik) (Petti fijngesneden stukjes tomaat in blik – Jumbo)
- 50 gram hete pepers
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180º Celsius.
- Snij de olijven in kleine stukjes (hou een aantal apart om mee te garneren). Was de kruiden en hak of knip ze in kleine stukjes.
- Maak het teentje knoflook schoon en snij in kleine stukjes.
- Rasp de Parmezaanse kaas met een fijne rasp zodat het poederig wordt.
- Laat de mozzarella uitlekken en snij in kleine stukjes.
- Meng het gehakt, mozzarella, ei, alle kruiden en Parmezaanse kaas goed door elkaar heen.
- Gebruik een staafblender om het gehakt in een soort pastei te maken.
- Vet een ovenschaal in met een beetje van de olijfolie.
- Maak kleine gehaktballetjes en leg ze in de ovenschaal. Kleinere gehaktballetjes zijn veel eerder gaar dan grote gehaktballen.
- Doe het blik tomaten met de rest van de olijfolie in een beker van een staafblender en pureer de tomaten. Giet het tomaten-olijfolie mengsel over de gehaktballetjes. Zet in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 20 minuten gaar. Als je een gehaktballetje doormidden snijdt moet het gehakt overal goed gaar zijn.
- Garneer met olijven en eventueel hete pepers en groente naar keuze.